Els parlaments francòfons no entenen que Forcadell estigui a la presó

El president del Parlament s’ha reunit a Suïssa amb representants de 20 cambres legislatives d’arreu del món

El president del Parlament, Roger Torrent, ha constatat en un viatge a Suïssa la “preocupació” que la situació catalana i en especial l’empresonament de Carme Forcadell genera entre els representants d’altres cambres legislatives. En declaracions a l’ACN, Torrent explica que “no entenen, més enllà del debat sobre la independència, que la presidenta d’un parlament democràtic estigui a la presó condemnada a 11 anys i mig”. Torrent participa des de dijous a la cimera europea de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), que enguany compta amb del·legacions d’una vintena de parlaments europeus i de la resta del món. Torrent s’ha referit als advertiments del Tribunal Constitucional als membres de la mesa, i ha assegurat que entre diputats i diputades “no s’entén que es vulgui censurar de què es pot i de què no es pot parlar”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes