Treballadors de Suntransfers de Torroella de Montgrí porten 28 dies en vaga per l’acomiadament de tres companys

Acusen l'empresa de "repressió sindical", reclamen que se'ls readmeti i la negociació d'un nou conveni

Treballadors de l’empresa Suntransfers, dedicada als ‘transfers’ (transport d’enllaç) des dels aeroports o centres vacacionals a l’estranger, porten 28 dies de vaga indefinida per l’acomiadament de tres companys, un d’ells delegat sindical de CNT. Des del 17 d’octubre que el 60% de la plantilla, formada per una trentena de persones, no acudeix al lloc de treball. Denuncien que els acomiadaments es deuen a una “repressió sindical” per haver reclamat millores i exigeixen la readmissió dels tres companys així com la negociació d’un nou conveni col·lectiu. Segons informa CNT, ja s’ha obert la via judicial per reclamar un acomiadament nul i denuncien falta de voluntat de l’empresa per arribar a un acord.
Aquest dijous és el 28è dia consecutiu de vaga indefinida de treballadors de Suntransfers de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Segons explica la CNT, el 60% de la plantilla l’ha secundada des que el 17 d’octubre van decidir començar-la per denunciar el conflicte laboral que hi ha a l’empresa.

Publicitat

Des de llavors s’ha intentat arribar a un acord amb l’empresa però no ha estat possible i ja s’ha iniciat la via judicial. Segons explica Marcel Surinyach, secretari d’Acció Sincial de la CNT, ahir es va celebrar un acte de conciliació previ al judici sense acord.

“Reclamarem un acomiadament nul i la readmissió dels tres treballadors acomiadats” el mes d’octubre, ha assegurat en declaracions a l’ACN.

Des del sindicat denuncien que darrere aquests tres acomiadaments hi ha una “repressió sindical”. I és que, segons el sindicat, l’empresa va fer-los fora poc després que Inspecció de Treball l’obligués a pagar un seguit de millores que havien reclamat des del comitè d’empresa, creat ara fa un any, com era el pagament de festius i les pauses de descans visual. En aquest sentit, destaca que entre els tres treballadors acomiadats hi ha un representant sindical i ha posat de manifest que tots tres “estaven molt ben considerats” a l’empresa a partir de les avaluacions que es fan. La direcció, en canvi, atribueix els acomiadaments a motius disciplinaris.

S’ha creat una caixa de resistència solidària per ajudar als treballadors que porten tots aquests dies sense treballar. També denuncien que l’empresa està fent “esquirolisme”, cobrint torns que per la vaga han quedat buits amb companys que fan altres horaris.

Al marge de reclamar la readmissió dels tres treballadors, també demanen la negociació d’un nou conveni col·lectiu perquè el que tenen no s’ajusta a les rutines i especificat del seu treball. Actualment tenen el conveni de turisme i volen un nou conveni de centre de treball.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes