Segon cop judicial contra les euroordres

La justícia escocesa deixa en llibertat Clara Ponsatí després de l'euroordre per sedició

Publicitat

La justícia escocesa ha deixat en llibertat l’exconsellera Clara Ponsatí després de l’euroordre per sedició l’1-O, després que s’hagi entregat aquest dijous a la policia d’Edimburg (Escòcia) acompanyada del seu advocat Aamer Anwar, des d’on ha estat transferida al Tribunal del Sheriff, després de la reactivació de l’ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició per l’1-O.

Ho ha informat el seu advocat Aamar Anwar en una piulada recollida per Europa Press, en què ha dit: “Hem guanyat la batalla, però no la guerra, encara queda un llarg camí”.

L’exconsellera s’ha entregat passades les 12 hores (11 hores hora local) a l’oficina de policia de St Leonard d’Edimburg, després que el Regne Unit acceptés tramitar la nova ordre de detenció europea per Ponsatí pel presumpte delicte de sedició en relació amb la seva participació en l’organització de l’1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes