Otegi demana unitat a l’independentisme

Insisteix a abordar el problema de "les nacions sense estat"

Publicitat

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, s’ha decantat perquè l’independentisme mantingui “una posició comuna” davant la possible investidura de Pedro Sánchez i ha instat a abordar els problemes de “les nacions sense estat i els presos”.

A més, creu que la presència dins l’executiu del líder del grup confederal, Pablo Iglesias, “no és una garantia” perquè ha de “pagar un peatge”, i ha demanat a Podem que aclareixi si comparteix l’exclusió d’ EH Bildu en la ronda de contactes.

En una entrevista concedida a Radio Euskadi, recollida per Europa Press, Otegi ha considerat que és un moment important en el qual “la involució és present en la cultura política de l’Estat espanyol”.

“La irrupció de Vox amb 52 diputats manifesta que aquest franquisme que no va desaparèixer mai, és aquí. En el fons, continua pensant exactament el mateix, igual que el PP. El que passa és que Vox ho diu i el PP no s’hi atreveix”, ha asseverat.

Publicitat

Preguntat per si votaran ‘no’ al govern de PSOE-Unides Podem, creu que això és “el parany que volen fer alguns”, i ha afirmat que “un govern progressista és el que fa polítiques de progrés”.

En aquest sentit, ha afirmat que la seva coalició posa sobre la taula “una agenda democratizadora”, que inclou l’autodeterminació i presos. Per això, ha preguntat si es vol parlar d’això o el que es pretén és “repintar el règim del 78”.

Segons ell, “la irresponsabilitat és que han fet un document en el qual, d’entrada, no aborden els problemes estructurals que hi ha a l’Estat”. “I la segona notícia que tinc és que no ens rebran”, ha reiterat. “El problema de les nacions sense estat i dels presos serà aquest”. En aquest sentit, ha reclamat que s’abordi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca