La fira Seafood Expo Global generarà un impacte econòmic de 100M€ a Barcelona

La mostra aterrarà el 2021 a la capital catalana després de 27 anys a Brussel·les

Publicitat

La fira Seafood Expo Global generarà un impacte econòmic a Barcelona d’uns 100 milions d’euros en el sector hoteler, de restauració, transport i llocs de treball, entre d’altres, segons ha explicat aquest dijous la vicepresidenta de la companyia organitzadora Diversified Communications, Liz Plizga. Fira de Barcelona acollirà la 29a edició de la fira entre el 27 i el 29 d’abril del 2021 després de 27 anys a Brussel·les. La de l’any que ve serà la darrera que tingui lloc a la capital belga abans d’aterrar a Barcelona, on Seafood Global Expo -considerada la fira més important del sector- aplegarà uns 29.000 professionals de 155 països i més de 2.000 companyies de 89 països.

Segons ha explicat Plizga, Seafood Expo Global reuneix la gran majoria d’empreses implicades en la indústria del mar i de tota la seva cadena de subministrament, a més d’ONG i delegacions governamentals, unes 80, ha detallat. La fira està adreçada sobretot a professionals del sector d’un “l’alt nivell”, ha continuat la vicepresidenta de Diversified Communications, i que genera “milions de dòlars com a resultat dels contactes sorgits arran de la mostra”.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que Seafood Expo Global serà una de les fires més importants que aculli la ciutat catalana i ha afirmat que és “un orgull i un privilegi per a la ciutat i per al país”. “Aquest trasllat de Barcelona a Brussel·les enorgulleix i és un repte organitzatiu i logístic”, ha afegit Serrallonga, que ha celebrat que aquest saló s’afegeixi a d’altres tan importants al sector com Hostelco, Alimentària i properament el Fòrum Gastronòmic.

D’altra banda, sobre l’impacte econòmic, el director general de Fira de Barcelona remarca que no només es produirà sobre l’economia local sinó en totes les empreses del sector i l’ecosistema empresarial que es pugui crear, com també passa amb les tecnològiques presents a Barcelona arran del Mobile World Congress.

Publicitat

Plizga ha comentat que l’organització es va decidir per Barcelona després d’un llarg i “rigorós” procés d’avaluació de les principals ciutats del món i que va concloure que era la capital ideal per continuar creixent després de 27 anys a Brussel·les. Segons la vicepresidenta de l’empresa organitzadora, Barcelona en reuneix les condicions, a més de disposar de molta més oferta hotelera -el doble que a Brussel·les, segons ha especificat-, un trànsit fluid, la seva connexió amb l’Aeroport del Prat i ser capital de fires a nivell mundial com el MWC, junt amb altres atractius importants com la gastronomia, que ha dit, juga un paper “important” a l’Estat.

Sobre la situació política, ha lamentat l’actual i “desafortunada” situació política però s’ha mostrat convençuda que no afectarà la fira, com tampoc ho ha fet, ha dit, en d’altres salons que ha acollit la ciutat. “Estem molt confiats amb la ciutat i amb Fira”, ha assegurat Plizga, que ha garantit que l’objectiu és que Barcelona sigui la seu de la fira durant molts anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca