El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit classes a 1,9 milions d’alumnes en 30 anys

L'entitat celebra l'aniversari recordant els 83.565 cursos que ha organitzat i les 137.000 parelles lingüístiques que ha format

Publicitat

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit classes a 1,9 milions d’alumnes en els seus 30 anys d’història. L’ens ha celebrat l’efemèride aquest dimecres, en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i de la presidenta del Consorci i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La gala s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. La consellera ha posat en valor “el compromís i el treball conjunt per la llengua pròpia del país” de l’entitat. Altres dades rellevants del Consorci són que en aquestes tres dècades ha impartit 83.565 cursos i ha format 137.000 parelles lingüístiques.

De la seva banda, Franquesa ha volgut fer un reconeixement per “l’esforç ingent, quotidià i constant de cercar les millors condicions per a la llengua”, amb la “complicitat” d’entitats, establiments i empreses d’àmbit local i comarcal que “dibuixen un cercle on la llengua és ben rebuda per ser-hi usada i apresa”.

L’objectiu central del consorci és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. Des del Govern es considera una institució “clau en l’acolliment lingüístic dels ciutadans nouvinguts”, que actualment són un 72 % de l’alumnat.

Actualment formen el Consorci, junt amb la Generalitat, 135 administracions públiques entre ajuntaments, consells comarcals i Diputacions a 146 punts d’atenció organitzats en 22 centres de normalització lingüística. Hi presten servei 744 professionals, entre directius, tècnics de dinamització, assessorament i ensenyament i personal administratiu.

Publicitat

L’acte de celebració de l’aniversari ha tingut com a protagonistes alumnes dels cursos de català i participants al Voluntariat per la llengua procedents de Romania, la Xina, Rússia, Ucraïna, Albània, Costa Rica, Veneçuela, l’Uruguai, el Senegal i el Marroc.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca