L’Institut Català d’Oncologia registra una de les millors taxes de supervivència en càncer del món

Encapçala les taxes de curació en càncers com el d'ovaris, recte i pulmó

Publicitat

Catalunya es troba entre les geografies amb les taxes de curació del càncer més elevades del món. En concret, la supervivència dels pacients de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), que atén a més del 50% de la població adulta del país, es manté entre les més altes en càncer de recte (65,7%), ovari (53,4%) i pulmó (24,8%). Malgrat que l’envelliment de la població incrementarà en un 5% la incidència del càncer en els propers 10 anys, les millores en el tractament i en la detecció precoç faran que la supervivència dels pacients també vagi a l’alça. Segons dades de l’ICO, els increments en supervivència a Catalunya a 5 anys han passat del 48,8% al 54,0% en homes i del 59,9% al 62,5% en dones.

L’ICO és un dels pocs centres a Catalunya que elabora un registre hospitalari de càncer i ho fa seguint els criteris internacionals de l’International Agency for Research on Cancer (IARC) i els proposats per The European Network of Cancer Registries (ENCR).

Gràcies a aquest registre els professionals poden conèixer el compliment clínic, el seguiment i l’avaluació de tots els pacients amb càncer tractats en els seus centres, així com els resultats dels seus tractaments i la supervivència mesurada a 5 anys.

Segons les dades d’aquest registre, els pacients de l’ICO, tenen una taxa de supervivència de les més altes del món. De fet, encapçalen la llista en els càncers de de recte (65,7%), ovari (53,4%) i pulmó (24,8%) i es queden mol a prop de les dades dels Estats Units en càncers com el de mama (89,5%), pròstata (95,5%) o mieloma múltiple (52,2%).

Publicitat

Aquestes dades s’han presentat aquest dimecres en el marc d’una jornada organitzada per l’ICO que ha comptat amb l’assistència de la consellera de Salut, Alba Vergés, en la que s’han fet públics els avenços en els tractaments de càncer realitzats als centres de la seva xarxa, que atenen a més del 50% de la població adulta de Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes