La Fiscalia de Sánchez demana mantenir en presó provisional els cinc CDR

Així ho ha sol·licitat el fiscal Miguel Ángel Carballo en les cinc vistes que s'han celebrat a l'Audiència Nacional

Publicitat

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat aquest dimecres mantenir en presó provisional cinc membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per delictes de pertinença a grup terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls, segons han informat fonts jurídiques.

Així ho ha sol·licitat el fiscal Miguel Ángel Carballo en les cinc vistes que s’han celebrat a l’Audiència Nacional per estudiar els recursos d’apel·lació contra l’ordre d’empresonament provisional que han presentat les defenses d’Eduard Garzón, Xavier Buigas, Ferran Jolis, Alexis Codina i Guillem Xavier Duch. Tots cinc es troben a la presó madrilenya de Soto del Real des del passat 26 de setembre.

Els advocats dels investigats, per la seva banda, han demanat al tribunal, integrat per magistrats de la Secció Segona de la Sala Penal, la posada en llibertat provisional amb mesures cautelars en al·legar el seu arrelament a Espanya per descartar el risc de fugida, segons les fonts consultades.

La Secció Segona també revisarà la situació personal d’un altre dels investigats, Jordi Ros, tot i que no s’ha celebrat cap vista, perquè la seva defensa no ho havia sol·licitat en el recurs d’apel·lació en què també sol·licitava la llibertat provisional.

Publicitat

El setè membre dels CDR que va ser empresonat el setembre passat, Germinal Tomás Aubeso, també ha presentat un recurs contra la mesura de presó preventiva, però la sala encara no ha fixat la vista per estudiar-lo.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca