Inspecció de treball interposa multes per valor de 113.181 euros a l’Estat per incomplir el registre de la jornada

Treball tramita 505 expedients, 107 infraccions i 189 requeriments

Publicitat

La inspecció de treball ha interposat sancions per valor de 113.181 euros a empreses d’arreu de l’Estat per incomplir el registre de la jornada laboral. Segons dades del Ministeri de Treball després de sis mesos de la posada en marxa, s’han finalitzat 505 expedients, 107 infraccions i hi ha hagut 189 requeriments. A aquests expedients cal sumar-hi els oberts en el marc d’una campanya específica en matèria de jornada de treball, uns 4.858, i s’han comptabilitzat 873 infraccions, multes per valor d’1.150.197,50 euros i 1.482 requeriments. Sumant les dues vies d’actuació, s’han finalitzat 5.363 expedients, s’han detectat 980 infraccions, s’han fet 1.671 requeriments i s’han interposat sancions per valor de 1.263.378,50 euros.

Amb aquestes xifres, es constata un augment tant en el nombre d’expedients entre maig i octubre del 2019 i el mateix període del 2018, un 3,9%; mentre que l’import de les sancions ha pujat un 10,5%, les infraccions un 9,8% i els requeriments un 10,9%.

En línies generals, s’han detectat infraccions en matèria de temps de treball en el 18,3% de les empreses inspeccionades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca