El TC ha matinat per suspendre la tramitació de la moció de la CUP però no ha evitat la votació

El Parlament de Catalunya ha votat la moció tot i la censura del Constitucional

Publicitat

El ple del Tribunal de Constitucional s’ha reunit a les 09.30 hores per actuar davant la intenció del Parlament d’aprovar la moció de la CUP que demana que la cambra reiteri “la seva voluntat d’exercir de manera concreta el dret a l’autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català”.

Així, ha suspès els acords que van permetre tramitar la moció, però no ha pogut evitar que a la mateixa hora s’estigués duent a terme la votació de la iniciativa a la cambra autonòmica, que ha estat aprovada amb els vots de JxCat, ERC i la CUP i l’abstenció dels comuns.

Concretament, el tribunal de garanties ha acordat per unanimitat admetre a tràmit l’incident d’execució de sentència que va presentar el Govern d’Espanya contra els acords de la Mesa del Parlament de Catalunya del 29 d’octubre i 5 de novembre del 2019 i n’ha suspès la vigència.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca