Detingut el secretari general de l’Esport i una exregidora del PDeCAT per presumpta malversació

Gerard Figueras i Maite Fandos, entre els quatre detinguts pel desviament de 2M€

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i l’exregidora del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona i membre de Govern de la Junta de la Diputació, Maite Fandos, en una operació per presumpta malversació i frau en les subvencions de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i el seu òrgan depenent, el Consell Català de l’Esport, segons han confirmat a Europa Press fonts properes a la investigació.

Publicitat

Segons ha informat ‘El Periódico’, aquesta operació ha estat ordenada pel jutge del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que considera que entre les entitats beneficiàries d’aquestes subvencions hi hauria presumptament les fundacions Catmon i Igman, properes a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que el jutjat ja va ordenar escorcollar al maig del 2018.

Hi ha un total de quatre detinguts en el marc d’una operació per presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i tràfic d’influències per suposada concessió fraudulenta de subvencions públiques procedents de la Secretaria General de l’Esport.

Diversos agents de la Policia Judicial de Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya estan duent a terme entrades i escorcolls a la seu de la Secretaria General de l’Esport, a Esplugues de Llobregat (Barcelona), i a diversos domicilis particulars, en el marc de l’operació Voloh, per buscar proves de presumptes d’irregularitats.

En un missatge a Twitter que ha recollit Europa Press, el president del PDeCat, David Bonvehí, ha desmentit qualsevol implicació en fets de malversació ni vinculacions amb trames irregulars: “Som un partit transparent que combat les males pràctiques”, ha assegurat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca