Daltabaix electoral i una ferma aposta per la campanya de l’odi contra Catalunya: l’herència de Rivera

Dimiteix com a president de Cs, renuncia a l'acta de diputat al Congrés i anuncia que deixa la política

Publicitat

Albert Rivera ha dimitit com a president de Cs, ha renunciat a l’acta de diputat al Congrés després de la gran pèrdua de vots del 10-N i ha anunciat que deixa la política i la vida pública. En una compareixença a la seu de la formació taronja a Madrid després de reunir d’urgència l’executiva nacional del partit, Rivera ha explicat que la militància triarà nou líder en un congrés extraordinari. Cs va perdre 47 escons i 2,5 milions de vots a la cambra baixa espanyola a les eleccions generals de diumenge i en va obtenir només 10.

“Ja vaig avançar que assumiria totes les responsabilitats en primera persona” perquè “un líder ha de donar la cara” i “sempre he intentat ser valent i coherent”, ha manifestat, després d’afegir que serà la militància que decidirà el rumb del partit.

Els dirigents de Cs que s’han estat pronunciant des de diumenge a la nit han coincidit en la necessitat de fer autocrítica, en línia amb el que va dir el mateix Rivera en comparèixer a la seu del carrer Alcalá de Madrid.

L’exlíder del partit taronja deixa, rere seu, un llegat marcat per la confrontació contra l’independentisme i els trets culturals de Catalunya. Així com la comparació banal del moviment independentista amb el nazisme i el terrorisme. Una recepta marcada per la campanya de l’odi que ha reforçat Vox.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca