CCOO reclama un “necessari acord d’esquerres i plurinacional” per formar un govern “de progrés”

El sindicat reconeix que la majoria progressista és ara "més precària" que a l'abril

Publicitat

CCOO de Catalunya ha valorat que la repetició d’eleccions ha reiterat “la necessitat d’un acord d’esquerres i plurinacional” que permeti formar un govern “de progrés”. En un comunicat, el sindicat ha reconegut que la majoria progressista és ara “més precària” que a l’abril i ha considerat que el resultat mostra la “desafecció” amb la política pel bloqueig, que s’ha traduït en una baixada de la participació i en el reforçament de l’extrema dreta. En aquest sentit, ha afirmat que no hi pot haver una normalització democràtica de la participació de la xenofòbia, l’homofòbia, el masclisme i el neofeixisme, així com tampoc de la utilització del sentiment anticatalà. Per això, ha fet una crida a “no blanquejar el feixisme i a combatre’l”.

En analitzar els resultats a Catalunya, el sindicat ha destacat que l’esquerra “guanya amb escreix”, fet que obliga als partits de signe progressista “a trobar un marc de negociació que trenqui el bloqueig institucional i política que es viu a Catalunya des de fa massa anys”.

Per al sindicat, l’agenda social és la que ha de protagonitzar el debat d’investidura i, entre d’altres, abordar temes d’urgència com la reforma laboral, les pensions, l’habitatge, la protecció social, la política fiscal, el canvi de model productiu, les polítiques energètiques i climàtiques, les transformacions digitals, la feminització de la societat o les polítiques per a joves.

Per últim, Comissions ha assegurat que el moviment sindicalista serà “exigent i proactiu” amb l’objectiu d’assolir un govern amb un programa progressista “perquè hi ha molt en joc”. “Sobretot, no seguir eixamplant l’extrema dreta i al mateix temps impulsant polítiques socials que no ofereixen expectatives de futur a amplis sectors de la nostra societat que viuen fortament precaritzats i amb una gran inseguretat”, ha afirmat CCOO.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca