Els Mossos i 2.500 agents de la Policia Nacional i la Guardia Civil estan preparats per actuar a Catalunya en la jornada electoral

El comissari cap, Eduard Sallent, ha ordenat a tots els seus efectius que es preparin per a un escenari de "màxima activació"

Publicitat

Un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil garantirà la seguretat i normalitat de les eleccions generals a Catalunya diumenge 10 de novembre, en què la policia catalana té activats tots els efectius disponibles del cos.

Per part de la Policia i la Guàrdia Civil, uns 2.500 agents estaran preparats per actuar a petició dels Mossos, que vigilaran tots els col·legis electorals perquè la jornada transcorri amb tranquil·litat, tal com preveu que passi la policia catalana, que no ha volgut donar cap xifra oficial d’efectius desplegats.

Un binomi de Mossos vigilarà cada punt de votació, i el cos català serà el responsable d’executar el dispositiu ‘Urna’, si bé estaran en coordinació amb els altres cossos a través del Centre de coordinació operativa (Cecor) a la Conselleria d’Interior per a qualsevol eventualitat.

“Màxima activació”

Publicitat

Per fer front a la jornada, la Prefectura dels Mossos, a través del comissari cap, Eduard Sallent, ha ordenat a tots els seus efectius que es preparin per a un escenari de “màxima activació”.

Això afecta principalment els agents de la Comissaria General d’Informació i de Mediació, i als antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) i l’Àrea de Regional de Recursos Operatius (Arro).

També està previst que totes les comissaries territorials activin agents per reforçar el patrullatge preventiu als col·legis electorals la nit de dissabte a diumenge.

La policia catalana ha establert que tots els col·legis electorals tinguin vigilància policial, en alguns casos estàtica i en uns altres dinàmica, per monitorizar tots els punts de votació.

Votar amb total garantia

Sobre el dispositiu a Catalunya, la ministra portaveu, Isabel Celaá, va explicar que serà l’adequat perquè el dret al vot es faci amb total garantia, assegurant que la jornada transcorrerà “com es deu en una jornada electoral, com ha de ser”.

“El Govern español és responsable, igual que la Generalitat, que també és responsable i ha d’acudir al compliment del seu haver de: garantir el normal exercici de la contesa electoral”, va dir la portaveu.

En la mateixa línia, els Mossos esperen que la jornada transcorri dins de la normalitat i que sigui “tranquil·la”.

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, per la seva banda, va dir que des de la Generalitat han de garantir els drets de tothom, per la qual cosa consideren que ha de ser “compatible manifestar-se i anar a votar” el 10 de novembre.

Així mateix, va assegurar que garantiran que la jornada electoral se celebri amb “normalitat” davant la possibilitat que hi hagi mobilitzacions el dia de reflexió i el mateix dia de les eleccions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca