Les eleccions amb una participació del 1.680%

Les tupinades han estat presents al llarg de la història, amb ombres i denúncies de frau en moltes de les cites electorals d’arreu del món, fins i tot en l’actualitat. Tanmateix, les eleccions de Libèria de 1927 van ser premiades com les més fraudulentes que mai s’han fet, entrant al ‘Guinness World Records’ el 1982.

El candidat Charles Dunbar Burgess King va ser el guanyador de les eleccions, amb 234.000 vots. El problema, però, era que només hi havia 15.000 votants registrats en aquell moment. A la vegada, l’altre candidat, Thomas J. Faulkner, va aconseguir 9.000 vots, el que representaria el 60% del cens en circumstàncies normals. En aquest cas, va suposar només el 3,57%.

Òbviament, Charles D.B. King, que ja era president del país, va ser reelegit. Tot i això, es va veure obligat a dimitir quan Faulkner va acusar els membres del partit del govern d’utilitzar esclaus i vendre’ls a la colònia espanyola de Fernando Poo (actual Bioko). Finalment, la Lliga de Nacions va intervenir i va implicar el mateix Charles D.B. King i el vice-president del país. Tots dos negres, però provinents dels Estats Units, en contraposició als indígenes locals, els quals tenien un estatus social i econòmic més baix.

El 1931, Faulkner es va tornar a presentar a les eleccions… però de nou, va tornar a perdre. El partit de govern, el True Whig Party, que representava els habitants provinents dels Estats Units, va dominar la política de Libèria de manera ininterrompuda del 1878 i fins el 1980, quan es va produir un cop d’estat.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

L’Estat dona barra lliure a les autopistes

El govern espanyol permetrà prorrogar la concessió a les autopistes que acreditin pèrdues derivades de la crisi del coronavirus, segons ha avançat el diari...

Torra carrega contra la “burocràcia estèril”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimarts "un país àgil per poder avançar en solucions i evitar que el país...

El Gobierno condiciona la taula de diàleg al fet que ERC i JxCat resolguin les seves diferències

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha condicionat la reunió de la taula de diàleg al fet que els dos socis del...

Suïssa ha tramitat la petició d’Òmnium per bloquejar els comptes de Joan Carles I

El Consell Federal Suís ha començat a tramitar la petició de bloqueig de fons del Rei emèrit Joan Carles I que va sol·licitar Òmnium...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca