Dissabte 07 Desembre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Les eleccions amb una participació del 1.680%

  Les tupinades han estat presents al llarg de la història, amb ombres i denúncies de frau en moltes de les cites electorals d’arreu del món, fins i tot en l’actualitat. Tanmateix, les eleccions de Libèria de 1927 van ser premiades com les més fraudulentes que mai s’han fet, entrant al ‘Guinness World Records’ el 1982.

  El candidat Charles Dunbar Burgess King va ser el guanyador de les eleccions, amb 234.000 vots. El problema, però, era que només hi havia 15.000 votants registrats en aquell moment. A la vegada, l’altre candidat, Thomas J. Faulkner, va aconseguir 9.000 vots, el que representaria el 60% del cens en circumstàncies normals. En aquest cas, va suposar només el 3,57%.

  Òbviament, Charles D.B. King, que ja era president del país, va ser reelegit. Tot i això, es va veure obligat a dimitir quan Faulkner va acusar els membres del partit del govern d’utilitzar esclaus i vendre’ls a la colònia espanyola de Fernando Poo (actual Bioko). Finalment, la Lliga de Nacions va intervenir i va implicar el mateix Charles D.B. King i el vice-president del país. Tots dos negres, però provinents dels Estats Units, en contraposició als indígenes locals, els quals tenien un estatus social i econòmic més baix.

  El 1931, Faulkner es va tornar a presentar a les eleccions… però de nou, va tornar a perdre. El partit de govern, el True Whig Party, que representava els habitants provinents dels Estats Units, va dominar la política de Libèria de manera ininterrompuda del 1878 i fins el 1980, quan es va produir un cop d’estat.

  6,120FansM'agrada
  995SeguidorsSeguir
  15,587SeguidorsSeguir

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca