La JEC denega la petició d’ERC de restituir Junqueras com a candidat

Argumenta que té una sentència ferma de presó i per tant segons la LOREG és "inelegible"

Publicitat

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat aquest divendres la petició d’ERC de restituir Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions del 10-N atenent al fet que el Suprem ha posposat la seva inhabilitació a l’espera del que digui el Tribunal de Justícia de la UE. Contra aquest raonament, la JEC conclou que no pot accedir a la petició perquè Junqueras està condemnat en sentència ferma a una pena de privació de llibertat que està complint en aquest moment, i per tant “incorre en el supòsit d’inelegibilitat establert a l’article 6.2a) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

A més, la JEC recorda que la proclamació dels candidats d’ERC “és un acte ferm” que ja va ser susceptible de recurs i per tant “no pot ser revisat en aquest moment”.

En aquest marc, recorda que encara que el Suprem ha acordat posposar l’execució de la pena d’inhabilitació especal de Junqueras, aquest “ha estat també condemnat mitjançant sentència ferma a penes de privació de llibertat i està complint condemna en aquest moment”.

“Aquesta circumstància –continua- incorre en el supòsit d’inelegibilitat establert a l’article 6.2a) de la LOREG” que diu textualment que “els condemnats per sentència ferma a pena de privació de llibertat en període que duri la pena” són “inelegibles”.

Publicitat

L’acord de la JEC és ferm en via administrativa. ERC pot presentar un recurs contenciós-administratiu a la Sala Tercera del Tribunal Suprem en el termini de dos mesos, malgrat que queden només dos dies per a les eleccions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca