La Guàrdia Civil critica Marlaska i denuncia greuges amb els altres cossos

L'AUGC lamenta que els agents de la benemèrita han estat traslladats "sense cap informació" sobre dietes, descansos ni relleus

Publicitat

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha criticat el ministeri de l’Interior i ha denunciat “un greuge comparatiu” amb la Policia Nacional en el desplegament a Catalunya després de la sentència del procés. “Rebem un tracte marginal impropi per a la professionalitat que com a cos policial mereixem”, ha lamentat l’AUGC, que acusa el ministre Grande-Marlaska de “favoritisme” amb la Policia Nacional. “Les comparacions son sempre odioses. Mentre els policies coneixien des del primer moment en quines condicions treballaran –dietes, descansos, relleus, etcètera- els guàrdies civils han estat desplaçats a Catalunya sense cap informació”, ha assegurat l’associació de la benemèrita. “Tampoc s’ha informat als guàrdies civils sobre quan seran rellevats per retornar a casa seva, ni l’incentiu econòmic que rebran per aquest alt sacrifici i esforç”, ha puntualitzat en un comunicat l’Associació Unificada de Guàrdies Civils.

“Per a Interior, els treballadors de la benemèrita no mereixen saber en quina situació treballaran, on menjaran ni on dormiran”, ha continuat l’AUGC, que ha posat d’exemple: “Els hotels on s’allotgen els efectius de la Policia Nacional ronden el 40 euros. En canvi, els guàrdies civils són ubicats en instal·lacions militars o en d’altres allotjaments amb preus absolutament dispars, amb les complicacions i perjudicis que això suposa”, ha detallat l’associació de guàrdies civils, que ha finalitzat: “No és de rebut que dos cossos policials que depenen d’un mateix Ministeri, com és el d’Interior, siguin tractats amb tanta disparitat de criteri. La conseqüència directa és que la Guàrdia Civil queda relegada a un cos de seguretat de segona, i els seus treballadors pateixen una desigualtat manifesta”, ha conclòs l’AUGC.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes