La Guàrdia Civil critica Marlaska i denuncia greuges amb els altres cossos

L'AUGC lamenta que els agents de la benemèrita han estat traslladats "sense cap informació" sobre dietes, descansos ni relleus

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha criticat el ministeri de l’Interior i ha denunciat “un greuge comparatiu” amb la Policia Nacional en el desplegament a Catalunya després de la sentència del procés. “Rebem un tracte marginal impropi per a la professionalitat que com a cos policial mereixem”, ha lamentat l’AUGC, que acusa el ministre Grande-Marlaska de “favoritisme” amb la Policia Nacional. “Les comparacions son sempre odioses. Mentre els policies coneixien des del primer moment en quines condicions treballaran –dietes, descansos, relleus, etcètera- els guàrdies civils han estat desplaçats a Catalunya sense cap informació”, ha assegurat l’associació de la benemèrita. “Tampoc s’ha informat als guàrdies civils sobre quan seran rellevats per retornar a casa seva, ni l’incentiu econòmic que rebran per aquest alt sacrifici i esforç”, ha puntualitzat en un comunicat l’Associació Unificada de Guàrdies Civils.

Publicitat

“Per a Interior, els treballadors de la benemèrita no mereixen saber en quina situació treballaran, on menjaran ni on dormiran”, ha continuat l’AUGC, que ha posat d’exemple: “Els hotels on s’allotgen els efectius de la Policia Nacional ronden el 40 euros. En canvi, els guàrdies civils són ubicats en instal·lacions militars o en d’altres allotjaments amb preus absolutament dispars, amb les complicacions i perjudicis que això suposa”, ha detallat l’associació de guàrdies civils, que ha finalitzat: “No és de rebut que dos cossos policials que depenen d’un mateix Ministeri, com és el d’Interior, siguin tractats amb tanta disparitat de criteri. La conseqüència directa és que la Guàrdia Civil queda relegada a un cos de seguretat de segona, i els seus treballadors pateixen una desigualtat manifesta”, ha conclòs l’AUGC.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca