El Govern espanyol encarrega un estudi jurídic sobre la petició per il·legalitzar partits independentistes

Celaá ha reivindicat que el Govern central dona el "mateix tracte" al Parlament de Catalunya que a l'Assemblea de Madrid

Publicitat

El Govern central ha decidit aquest divendres que encarregarà als serveis jurídics de l’Estat que estudiïn “si és susceptible de ser impugnada” davant el Tribunal Constitució la proposició de llei aprovada a l’Assemblea de Madrid per la majoria de PP, Cs i Vox, a iniciativa d’aquesta última, que demana il·legalitzar els partits independentistes que atemptin contra la unitat d’Espanya.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, confirmava i concretava l’anunci fet hores abans en les seves respectives entrevistes als mitjans pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que veu en la resolució aprovada per l’Assemblea de Madrid una “deriva ben perillosa”.

Celaá ha reivindicat que el Govern central dona el “mateix tracte” al Parlament de Catalunya que a l’Assemblea de Madrid quan en aquestes càmeres s’aproven resolucions que pot ser que excedeixin l’àmbit de les seves competències.

Preguntada si l’executiu també va estudiar en el seu moment si la resolució aprovada al gener passat pel Parlament d’Extremadura, amb el suport del PSOE, i que demanava aplicar a Catalunya un 155 ferm i pel temps que calgués excedia l’àmbit de les seves competències, Celaá ha passat la paraula al ministre de Política Territorial, Luis Planas.

Publicitat

Planas ha assegurat que l’executiu, en aplicació de l’article 9 de la Constitució, analitza el conjunt de les decisions de tots els òrgans de l’Estat per veure si s’ajusten a la seva obligació de complir i fer complir la llei perquè de no ser així el Govern dugui a terme les accions legals que correspongui.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca