Bosch i Romeva diuen que “Sánchez és una decepció majúscula” i “part del problema”

El conseller d'Acció Exterior i el seu predecessor firmen un article per denunciar la "derrota democràtica" de l'Estat

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i el seu predecessor actualment empresonat a Lledoners, Raül Romeva, han publicat aquest dijous un article d’opinió al diari ‘Público’ i al rotatiu europeu ‘Euractiv’ en què asseguren que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, és “una decepció majúscula” pels qui confiaven que pogués resoldre la crisi catalana amb diàleg. Segons ells, de fet, Sánchez és “part del problema” a Catalunya. L’article compara el referèndum escocès amb el català, i els dos responsables de l’acció exterior catalana asseguren que mentre Anglaterra i Escòcia “van donar una lliçó de democràcia” al govern espanyol, aquest va patir una “derrota democràtica” amb la seva actitud amb Catalunya.

Publicitat

A l’article, Bosch i Romeva asseguren que Sánchez “ha seguit els passos” de l’expresident espanyol Mariano Rajoy i ha negat el diàleg amb la Generalitat.

“Internacionalment, Sánchez representava una certa esperança. Molts creien que seria capaç de gestionar el cas català com fan les democràcies avançades”, afirmen. Segons ells, però, el president espanyol en funcions “ha acabat demostrant que l’única que segueix asseguda a la taula és Catalunya”.

Els dos polítics destaquen que la condemna conjunta de 100 anys de presó dels líders polítics i civils suposa “una derrota democràtica de grans dimensions”. També recorden a Sánchez que “sense els vots dels republicans catalans mai hauria sigut president”.

Romeva i Bosch afegeixen que el líder del PSOE “no pot dialogar ni amb els seus socis potencials”, com Podem. També fan referència als pactes que el PSOE podria fer amb els partits de Ciutadans i PP, qui prèviament l’havien titllat de “traïdor a Espanya”. L’article conclou que “l’única sortida possible a Catalunya passa per les urnes”, que esperen que donin una “lliçó democràtica”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca