Bosch i Romeva diuen que “Sánchez és una decepció majúscula” i “part del problema”

El conseller d'Acció Exterior i el seu predecessor firmen un article per denunciar la "derrota democràtica" de l'Estat

Publicitat

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i el seu predecessor actualment empresonat a Lledoners, Raül Romeva, han publicat aquest dijous un article d’opinió al diari ‘Público’ i al rotatiu europeu ‘Euractiv’ en què asseguren que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, és “una decepció majúscula” pels qui confiaven que pogués resoldre la crisi catalana amb diàleg. Segons ells, de fet, Sánchez és “part del problema” a Catalunya. L’article compara el referèndum escocès amb el català, i els dos responsables de l’acció exterior catalana asseguren que mentre Anglaterra i Escòcia “van donar una lliçó de democràcia” al govern espanyol, aquest va patir una “derrota democràtica” amb la seva actitud amb Catalunya.

A l’article, Bosch i Romeva asseguren que Sánchez “ha seguit els passos” de l’expresident espanyol Mariano Rajoy i ha negat el diàleg amb la Generalitat.

“Internacionalment, Sánchez representava una certa esperança. Molts creien que seria capaç de gestionar el cas català com fan les democràcies avançades”, afirmen. Segons ells, però, el president espanyol en funcions “ha acabat demostrant que l’única que segueix asseguda a la taula és Catalunya”.

Els dos polítics destaquen que la condemna conjunta de 100 anys de presó dels líders polítics i civils suposa “una derrota democràtica de grans dimensions”. També recorden a Sánchez que “sense els vots dels republicans catalans mai hauria sigut president”.

Publicitat

Romeva i Bosch afegeixen que el líder del PSOE “no pot dialogar ni amb els seus socis potencials”, com Podem. També fan referència als pactes que el PSOE podria fer amb els partits de Ciutadans i PP, qui prèviament l’havien titllat de “traïdor a Espanya”. L’article conclou que “l’única sortida possible a Catalunya passa per les urnes”, que esperen que donin una “lliçó democràtica”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes