Loop Discover premia ‘Operation Jane Walk’, dels austríacs Leonhard Müller i Robin Klengel

La 5a edició del premi de vídeoart també ha atorgat el Premi del Públic a 'Neromanna', de Sotiris Tsiganos i Ionian Bisai

El premi de vídeoart Loop Discover ha entregat aquest dimecres el seu màxim guardó a la creació ‘Operation Jane Walk’, del duo d’artistes austríacs Leonhard Müller i Robin Klengel. La cerimònia de la cinquena edició dels guardons s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El jurat d’aquest any ha decidit destacar amb Menció d’Honor les obres ‘On Demand’, d’Eugenia Lim, i ‘Fossil Place’, de Florencia Levy. A més, la gala dels premis del vídeoart també ha atorgat el Premi del Públic a ‘Neromanna’, de Sotiris Tsiganos i Ionian Bisai, amb 857 vots. Els guardons s’han entregat quan falta una setmana perquè comenci el Loop Barcelona 2019.

Publicitat

El vídeo guanyador és un visita guiada a les restes de Nova Yprk projectades pel joc d’ordinador; Tom Clancy’s The Division. Un joc de shooter basat en les novel·les de l’escriptor d’ultradreta Tom Clancy (autor de La caça de l’octubre roig, Pànic nuclear o Joc de Patriotes). Els artistes, però, ironitzen sobre la ideologia de l’autor, mostrant la decadència del projecte modern a la ciutat que mai dorm.

Segons els impulsors de la iniciativa, aquesta nova edició convida a repensar els nous reptes urbans des del punt de vista artístic. Formula preguntes com ara quines ciutats volem; com hauríem de transformar-les per aconseguir ciutats més igualitàries, accessibles i sostenibles, o quin paper hem de jugar els ciutadans en aquests processos de transformació.

El jurat del certamen ha estat format per Irene Campolmi, comissària independent i investigadora; Hiuwai Chu, conservadora d’exposicions al MACBA; Chema González, Cap d’Activitats Culturals del Museu Nacional Reina Sofia, i Javier Panera, escriptor, comissari independent i professor de la Universitat de Salamanca.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca