Loop Discover premia ‘Operation Jane Walk’, dels austríacs Leonhard Müller i Robin Klengel

La 5a edició del premi de vídeoart també ha atorgat el Premi del Públic a 'Neromanna', de Sotiris Tsiganos i Ionian Bisai

Publicitat

El premi de vídeoart Loop Discover ha entregat aquest dimecres el seu màxim guardó a la creació ‘Operation Jane Walk’, del duo d’artistes austríacs Leonhard Müller i Robin Klengel. La cerimònia de la cinquena edició dels guardons s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El jurat d’aquest any ha decidit destacar amb Menció d’Honor les obres ‘On Demand’, d’Eugenia Lim, i ‘Fossil Place’, de Florencia Levy. A més, la gala dels premis del vídeoart també ha atorgat el Premi del Públic a ‘Neromanna’, de Sotiris Tsiganos i Ionian Bisai, amb 857 vots. Els guardons s’han entregat quan falta una setmana perquè comenci el Loop Barcelona 2019.

El vídeo guanyador és un visita guiada a les restes de Nova Yprk projectades pel joc d’ordinador; Tom Clancy’s The Division. Un joc de shooter basat en les novel·les de l’escriptor d’ultradreta Tom Clancy (autor de La caça de l’octubre roig, Pànic nuclear o Joc de Patriotes). Els artistes, però, ironitzen sobre la ideologia de l’autor, mostrant la decadència del projecte modern a la ciutat que mai dorm.

Segons els impulsors de la iniciativa, aquesta nova edició convida a repensar els nous reptes urbans des del punt de vista artístic. Formula preguntes com ara quines ciutats volem; com hauríem de transformar-les per aconseguir ciutats més igualitàries, accessibles i sostenibles, o quin paper hem de jugar els ciutadans en aquests processos de transformació.

Publicitat

El jurat del certamen ha estat format per Irene Campolmi, comissària independent i investigadora; Hiuwai Chu, conservadora d’exposicions al MACBA; Chema González, Cap d’Activitats Culturals del Museu Nacional Reina Sofia, i Javier Panera, escriptor, comissari independent i professor de la Universitat de Salamanca.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes