La defensa dels CDR: “No hi ha cap element que fonamenti” vincles amb Torra

Un investigat sospita que li van posar "alguna cosa a la beguda" durant els dies de detenció

Publicitat

La defensa dels CDR investigats per presumpte terrorisme per l’Audiència Nacional ha assegurat aquest dijous que “dins del sumari no hi ha cap element que fonamenti” vincles amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

En una atenció als periodistes aquest dijous, l’advocat i portaveu d’Alerta Solidària Xavi Pellicer ha considerat que si existís algun vincle amb Torra “serien els mateixos vincles que pot tenir qualsevol ciutadà o ciutadana amb uns representants polítics”.

Sobre els presumptes plans d’ocupar el Parlament de Catalunya, Pellicer ha considerat que tot tipus de mobilitzacions –independentistes, per l’habitatge, estudiantils o laborals– “ha comportat, comporta i comportarà accions simbòliques com poden ser l’ocupació de rectorats, l’ocupació de bancs per denunciar desnonaments o l’ocupació de parlaments o altres institucions”, després de remarcar que parlava en abstracte i sense referir-se al cas dels CDR.

En aquest sentit, ha valorat que “una ocupació simbòlica d’una institució, un espai privat o el carrer mateix no constitueix cap tipus de delicte penal i forma part del dret a la protesta” de qualsevol moviment.

Publicitat

Sobre les declaracions que han transcendit d’alguns investigats, ha assenyalat que Alerta Solidària, que exerceix la defensa de la majoria dels CDR, no els dona cap valor jurídic perquè segons ell es van vulnerar drets.

Entre els exemples que ha esmentat, ha destacat que Ferran Jolis va afirmar als seus familiars “que tenia llacunes, no només durant el trasllat, sinó durant els primers dies de la seva detenció, i que sospitava que se li havien posat alguna cosa en la beguda”.

Absència d’explosius

Pellicer també ha subratllat que “dins del sumari, dins de les investigacions, dins de les accions que van fer els Tedax, no hi consta cap element explosiu”.

“És una nova mentida que es va posar damunt de la taula per part de Fiscalia, Audiència Nacional i Guàrdia Civil que ha quedat desmentida” una vegada s’ha aixecat el secret de sumari, segons ell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca