Iglesias explica quin ha sigut l’error de càlcul de Sánchez amb la convocatòria electoral

Va pensar que la sentència el beneficiaria "a ell i no a l'extrema dreta"

Publicitat

El secretari general d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha sostingut que el candidat socialista i president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va pensar que “fer coincidir la repetició electoral amb el judici del procés el beneficiaria a ell i no a l’extrema dreta”.

Iglesias creu que Sánchez “no entén de principis, només de correlació de forces”, motiu pel qual ha fet un gir a la dreta per atreure votants de Cs i no renunciarà mai a la prerrogativa de l’indult si políticament li pot donar beneficis, ha dit en una entrevista al diari ‘Ara’ que ha recollit Europa Press aquest dijous.

Sobre les propostes que ha plantejat Sánchez durant la campanya sobre Catalunya, Iglesias ha sostingut: “Si el 10N nosaltres som forts, Sánchez s’adaptarà a les circumstàncies, i nosaltres som aquí per ser govern”, i ha dit que és imprescindible entrar a l’executiu si no hi ha una majoria absoluta –ningú no imaginaria JxCat en el Govern sense ERC o viceversa encara que es tirin els plats pel cap, segons ell–.

“Estem arribant a un punt en què es pot ser d’extrema dreta i exaltar la Divisió Blava i no passa res, però si ets del PNB et poden il·legalitzar”, ha criticat, i ha negat que tingui una mala relació amb Sánchez, de qui ha dit que és fred però mantenen una relació cordial, la mateixa que quan van arribar a l’acord pressupostari, ha assegurat.

Publicitat

Iglesias, que ha garantit que tornarà a visitar els dirigents independentistes empresonats, ha dit que la reacció a la sentència el va sorprendre perquè una de les característiques de l’independentisme era el seu caràcter pacífic: “Crec que les imatges d’aldarulls han molestat molts independentistes”, i ha criticat l’actuació policial.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes