El TSJC li recorda a Colau que el dret a decidir no existeix: declara nul el reglament de consultes ciutadanes

La sentència al·lega que les consultes requereixen l'autorització del Govern central

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona, la normativa que es va aprovar el 6 d’octubre del 2017 per dur a terme multiconsultes sgons la sentència consultada per Europa Press.

La sentència de la Secció Cinquena de la sala contenciosa administrativa, presidida pel magistrat Javier Aguayo i amb Francisco José Sospedra, Jordi Palomer i Javier Bonet, l’ha anul·lat perquè “no respecta el règim legal bàsic establert” i obliga l’Ajuntament a pagar-ne les costes.

Per això, la Sala estima el recurs interposat per Advocats Catalans per la Constitució i desestima les al·legacions presentades tant per l’Ajuntament com per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona.

La sentència afirma que és possible que els ajuntaments celebrin consultes com les que preveu el reglament, però que s’han de sotmetre a la normativa estatal, i que han de ser de conformitat amb la legislació de l’Estat i de la Comunitat Autònoma.

Autorització del govern central

També recorda que els alcaldes necessiten la majoria absoluta del ple i l’autorització del Govern central: “El reglament aprovat no respecta l’establert en aquest precepte perquè tan sols preveu l’aprovació de la iniciativa ciutadana del Consell Municipal, però omet a la necessitat de recaptar l’autorització del Govern de la Nació”.

La proposta del Govern municipal preveia celebrar una multiconsulta cada maig –excepte en any electoral– per preguntar a la ciutadania sobre assumptes proposats pel mateix executiu, els grups municipals i els ciutadans, que podran proposar temes si recullen les signatures suficients i ho aprova el ple.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Mauri no ha vist el diàleg de Sánchez per “per cap banda”

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, no confia en una sortida dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat i assegura que mentre el...

Bonvehí aposta per fer un partit que “governi bé les institucions”

El president del PDeCAT, David Bonvehí, considera que "l'excepcionalitat" de Junts per Catalunya "ha passat" i que ara "hi ha necessitat de tenir una...

Torrent critica que l’independentisme s’ha agafat “excessivament a la retòrica”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat que els partits independentistes s'hagin centrat durant la legislatura "en una lògica més de competició que...

Així serà el nou curs escolar: Les entrades, el patí, menjadors i accés de les famílies

El curs vinent les entrades, sortides i hores del pati seran esglaonades, els menjadors s'organtizaran en base als grups estables i mantenint la distància...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca