El PP insta el fiscal i el jutge a cridar Torra “a declarar com a imputat” pel sumari dels CDR

Critica que Sánchez "dóna arguments a la defensa de Puigdemont" en reivindicar el seu control sobre la Fiscalia

Publicitat

La candidata del PPC a les eleccions espanyoles Cayetana Álvarez de Toledo ha instat la Fiscalia i el jutge a citar a declarar el president de la Generalitat, Quim Torra, després que se l’hagi vinculat amb els detinguts per presumpte terrorisme vinculats als Comitès de Defensa de la República (CDR). En una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Álvarez de Toledo s’ha referit al sumari de la causa, que revela que un dels arrestats va declarar que Torra pretenia tancar-se al Parlament “el dia D”. La candidata del PPC ha demanat a la justícia que actuï i ha augurat que “molt probablement Torra acabarà imputat”. “La Fiscalia i els jutges haurien de cridar-lo a declarar i preguntar-li si és veritat”, ha dit.

Aquest cas és en mans de l’Audiència Nacional i Torra, com a aforat, hauria de respondre davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o del Suprem, si fos citat a declarar. Álvarez de Toledo creu que ho hauria de fer “en qualitat d’imputat, que avui se’n diu investigat”. “La justícia n’haurà d’aclarir tots els extrems”, ha apuntat, alhora que ha qüestionat “la salut mental del processisme. Per a l’aspirant popular, l’independentisme ha arribat “a nivells de deliri de psiquiatria”, i creu que la suposada vinculació de Torra amb els investigats “és la prova” que el nacionalisme “és una patologia”.

També s’ha referit al fet que el president espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, es comprometés a entregar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont des de Bèlgica i que es vantés del control del seu executiu sobre la Fiscalia. Álvarez de Toledo ha titllat de “fal·laç, patètica i perillosa” l’afirmació de Sánchez i ha lamentat que “està donant estúpidament arguments” a la defensa de l’expresident català, que basa la seva posició en què “Espanya no és un estat de dret” i no hi ha separació de poders. “El govern no pot donar instruccions concretes als fiscals de com actuar, sinó orientacions generals”, ha subratllat la cap de llista per Barcelona, que ha instat Sánchez a “garantir l’ordre públic”.

Álvarez de Toledo, que aspira a millorar el resultat del PPC a les darreres eleccions espanyoles –un sol diputat per Barcelona–, ha detallat que la seva aposta per “reforçar el constitucionalisme” passa per “invertir massivament a Catalunya, però no per comprar la lleialtat del nacionalisme sinó per invertir en democràcia”. És per això que ha animat “la societat civil i les empreses” perquè destinin recursos a Catalunya. A més, ha defensat que es creï una xarxa paral·lela d’escoles públiques on el castellà sigui la llengua vehicular de l’ensenyament i una nova televisió catalana, a l’estil de TV3, “que sigui tan democràtica i moderna que molta gent l’acabi veient”. “Si TV3 no vol ser la televisió de tots, sinó que s’esmerça per ser una televisió de part, haurem de fer una televisió que no sigui de part”, ha asseverat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca