L’ambaixada espanyola s’acovardeix a Bèlgica

Anuncia que està "disposada a parlar" amb Flandes arran de les crítiques a la sentència

Publicitat

L’ambaixadora espanyola a Bèlgica, Beatriz Larrotcha, està “disposada a parlar” amb el govern de Flandes i membres del parlament flamenc sobre la situació a Catalunya arran de les seves queixes per la sentència de l’1-O, segons han confirmat a l’ACN fonts diplomàtiques espanyoles. El ministre-president flamenc, Jan Jambon, ha enviat una carta a l’ambaixadora espanyola per expressar-li la seva “inquietud” per les condemnes de presó i demanar-li una reunió. Fonts de l’ambaixada espanyola han assegurat que Flandes “no té la competència” per convocar a consultes la seva diplomàtica, cosa que només podria fer el ministeri d’Exteriors belga, però que tot i així estan oberts a una reunió.

De fet, segons han indicat les mateixes fonts, Jambon i Larrotcha van coincidir recentment i es van emplaçar a veure’s “en els propers dies”. Amb tot, des de l’ambaixada afirmen que la trobada no serà imminent.

Així mateix, l’ambaixadora ha enviat una invitació a diversos diputats del parlament flamenc per assistir a un “esmorzar de treball” a la seu diplomàtica espanyola i parlar de la situació a Catalunya.
Per ara, però, no hi ha data per la trobada i l’ambaixada espanyola està pendent de la resposta dels diputats.

La decisió del govern de Flandes d’enviar una carta a Espanya ha arribat després que la cambra flamenca aprovés per unanimitat, el 16 d’octubre, una resolució que condemnava la sentència del Suprem i la descrivia com a “desproporcionada”.

Publicitat

De fet, els diputats ja instaven l’executiu flamenc a demanar la reunió amb la diplomàcia espanyola per expressar la seva “inquietud” amb la situació actual i els empresonaments de fins a 13 anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca