L’ambaixada espanyola a Bèlgica, “disposada a parlar” amb Flandes arran de les crítiques a la sentència

Fonts diplomàtiques expliquen que també han proposat a diversos diputats flamencs un esmorzar de treball sobre Catalunya

L’ambaixadora espanyola a Bèlgica, Beatriz Larrotcha, està “disposada a parlar” amb el govern de Flandes i membres del parlament flamenc sobre la situació a Catalunya arran de les seves queixes per la sentència de l’1-O, segons han confirmat a l’ACN fonts diplomàtiques espanyoles. El ministre-president flamenc, Jan Jambon, ha enviat una carta a l’ambaixadora espanyola per expressar-li la seva “inquietud” per les condemnes de presó i demanar-li una reunió. Fonts de l’ambaixada espanyola han assegurat que Flandes “no té la competència” per convocar a consultes la seva diplomàtica, cosa que només podria fer el ministeri d’Exteriors belga, però que tot i així estan oberts a una reunió.

Publicitat

De fet, segons han indicat les mateixes fonts, Jambon i Larrotcha van coincidir recentment i es van emplaçar a veure’s “en els propers dies”. Amb tot, des de l’ambaixada afirmen que la trobada no serà imminent.

Així mateix, l’ambaixadora ha enviat una invitació a diversos diputats del parlament flamenc per assistir a un “esmorzar de treball” a la seu diplomàtica espanyola i parlar de la situació a Catalunya.
Per ara, però, no hi ha data per la trobada i l’ambaixada espanyola està pendent de la resposta dels diputats.

La decisió del govern de Flandes d’enviar una carta a Espanya ha arribat després que la cambra flamenca aprovés per unanimitat, el 16 d’octubre, una resolució que condemnava la sentència del Suprem i la descrivia com a “desproporcionada”.

De fet, els diputats ja instaven l’executiu flamenc a demanar la reunió amb la diplomàcia espanyola per expressar la seva “inquietud” amb la situació actual i els empresonaments de fins a 13 anys.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca