La millor iniciativa en vers la massificació turística al Park Güell

L'Ajuntament recull el World Responsible Tourism Award durant el World Travel Market de Londres

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha guanyat el premi World Responsible Tourism Awards a la millor iniciativa de gestió turística pel projecte de regulació de visitants del Park Güell. Els guardons s’atorguen en el marc del certamen anual internacional del sector, el World Travel Market, que aquests dies té lloc a Londres, i reconeixen pràctiques i iniciatives en la gestió turística que poden servir com a referència i són replicables a altres ciutats del món en l’àmbit de la indústria turística i de viatges. Els regidors de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i el del districte de Gràcia, Eloi Badia, han recollit el guardó de mans dels responsables de World Travel Market.
La reducció de l’impacte de la massificació al parc i entorns és un dels objectius principals del Pla Estratègic del Park Güell, que s’està desplegant des del 2017, malgrat que l’accés a una zona de la part monumental es regula des de l’any 2013. El Pla Estratègic ha permès treballar en tot l’àmbit del parc i els barris de l’entorn per incrementar-ne l’ús social. El Pla Estratègic recull la implementació d’una sèrie de mesures, amb una inversió de 24,9 milions d’euros, que busquen millorar el retorn social del parc a la ciutat i continuar preservant el patrimoni arquitectònic i natural.

Marcé ha remarcat “la rellevància que es reconegui internacionalment la gestió de l’Ajuntament de Barcelona en l’àmbit turístic com una experiència de referència per a d’altres ciutats del món”. Per la seva banda, Badia ha destacat la necessitat de gestionar l’afluència de visitants “en un parc que té un valor patrimonial molt important però que també és un pulmó verd de la ciutat de més de 9 hectàrees, amb usos veïnals que cal preservar i potenciar”. Ha recordat que la gestió del turisme “ha de ser transversal perquè implica molts serveis com la mobilitat, l’espai públic o el transport públic. Cal que convisquin amb equilibri amb la vida veïnal perquè no acabi transformant els nostres barris i els faci invivibles”.

La delegació barcelonina ha participat a diferents sessions al voltant de l’ús de noves tecnologies per a la gestió del turisme responsable, la gestió de llocs massificats, els reptes de les ciutats en turisme, sostenibilitat i resiliència i el paper de la indústria en la “descarbonització” de l’activitat turística i de viatges.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca