Comín explica per què és optimista amb les euroordres

"Hi ha partits a Espanya que no han entès què és la democràcia"

Publicitat

L’exconseller de Salut Toni Comín, que viu a Bèlgica, ha assegurat aquest dimecres que la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes a la presó facilita la situació als polítics que es troben a l’estranger, perquè a Bèlgica no existeix la sedició: “A nosaltres la sentència ens posa les coses millor”.

Així s’ha expressat en una entrevista a TV3 que ha recollit Europa Press, però ha lamentat que la sentència pesa als seus companys polítics a la presó que van mirar de “portar la democràcia al país”, i ha afegit que els presos són víctimes injustes.

Comín, que està acusat de sedició i malversació, ha explicat que a Bèlgica no existeix el delicte de sedició, i que està segur que al jutge belga li semblaran “incomprensibles” els 13 anys de presó per aquest delicte.

“Tot el que ha passat des de la segona euroordre ens ajuda. Com la sentència de Schleswig-Holstein, l’informe de les Nacions Unides, ser eurodiputats, i la mateixa sentència”, ha insistit.

Publicitat

Pel que fa al debat de TV3 d’aquest dimarts, ha considerat que existeix un problema estructural: “Hi ha partits a Espanya que no han entès què és la democràcia. I no ho han entès en cap sentit, no han entès què és un estat de dret ni què és una constitució democràtica”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca