Asens demana a Més País que s’aparti

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El candidat dels comuns al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, ha sostingut aquest dimecres que “potser el més assenyat” per a Més País és que retiri la seva candidatura per a les generals d’aquest diumenge, perquè pot afeblir el seu espai polític quan precisament va assegurar que es presentava per sumar, ha dit en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press.

Asens, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en ser preguntat sobre quan va dir que votar la formació d’Íñigo Errejón pot ser llençar el vot, ha admès que no va ser l’expressió més encertada però que hi ha vots més útils que d’altres: “És un vot simbòlic expressiu molt legítim, però segurament no servirà per traduir-se en escons”.

Ha defensat que el seu és l’únic “partit sobiranista amb possibilitat de ser al Govern”, tot i que es troben més lluny que abans del PSOE i del president en funcions, Pedro Sánchez, que creu que ha canviat el seu posicionament i dona l’esquena a una tradició progressista i catalanista que s’ha de poder ressuscitar, ha dit.

Asens ha defensat una amnistia per als dirigents independentistes empresonats com la millor opció per obtenir la seva llibertat –també proposen derogar el delicte de sedició–, però ha reconegut: “Seria la solució ideal, però una llei d’amnistia ara mateix és una utopia irrealitzable”.

- Publicitat -

Preguntat per les crítiques de Sánchez cap a ell per haver assessorat l’exconseller Toni Comín, ha replicat que forma part del dret de defensa i que atacar-lo implica atacar l’estat de dret, i ha qualificat de “confusió maniquea” mirar d’associar els comuns amb l’independentisme.

Asens ha dit que no ha acabat el bipartidisme però que els executius d’un sol partit han passat a la història, i ha avisat que no fixaran línies vermelles però que tampoc no donaran cap xec en blanc: “No donarem vots a ningú”, tot i que faran tot el possible per no anar a unes terceres generals, que creu que serien dramàtiques.

Ha demanat crear espais en els quals els partits puguin posar-se en el lloc de l’altre i flexibilitzar posicions –ha assegurat que els comuns ho han fet–, i ha acusat el PSOE de menysprear els partits independentistes, d’estar “obsessionat a aconseguir els vots de la dreta” i de situar-se en posicions prèvies a les de l’expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca