Acció, capitalisme i consum: reflexions a la comèdia ‘Money’

L'espectacle, amb molts tocs cinematogràfics, es podrà veure del 7 de novembre al 22 de desembre al teatre

Publicitat

L’espectacle ‘Money’, escrit per Sergio López, entrellaça tres històries al voltant de la crisi dels diners i l’ambició i bogeria. L’obra, que es representarà a la Sala Fènix, està protagonitzada pels actors Albert Requena i Felipe Cabezas, que es posen a la pell d’un total de deu personatges. En declaracions a l’ACN, Cabezas destaca que ‘Money’ explica tres històries basades en fets reals i retrata a la vegada emocions com “la cobdícia i l’ambició”. L’actor qualifica ‘Money’ com una comèdia d’acció que fa una “crítica social al capitalisme, la cultura del consumisme i als diners”. L’espectacle es podrà veure des d’aquest dijous al 22 de desembre a la Sala Fènix.
L’obra tracta sobre tres històries que es van entrellaçant entre elles. “El nexe en comú són els diners i totes les històries parlen del mateix món”, han explicat els actors. Albert Requena recalca com ‘Money’ podria ser un drama, però li han volgut donar “un to còmic” perquè considera que això ho fa més pròxim a la gent i que aconsegueix que s’hi sentin identificats: “És la història d’una persona que no pot pagar la hipoteca, dos amics que els diners els canvien i dues persones que s’adonen que estan morts”.

Cabezas apunta que les tres històries, que es van entrellaçant, són molt diferents i que les han intentat embolcallar amb un ritme molt ràpid, inspirant-se en el cinema d’acció i en pel·lícules com per exemple ‘Pulp Fiction’ de Quentin Tarantino. Requena admet que hi ha pocs moments de pausa, però ells dos estan tota l’estona de l’espectacle en escena.

Pel que fa la posada en escena de ‘Money’, aquesta és un d’un gran minimalisme, amb pocs elements que es van aprofitant en les diverses històries i són utilitzats de manera diferent.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes