Puigneró anuncia una ofensiva contra l’Estat

El conseller de Polítiques Digitals considera que hi ha "escletxes" suficients per tombar una mesura que compara amb la 'Llei Corcuera'

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat una “ofensiva judicial i política” contra el decret llei de seguretat digital publicat aquest dimarts al BOE. En una roda de premsa, Puigneró ha assegurat que hi ha “escletxes” suficients per tombar una mesura que veu com “el procés més gran de recentralització” després de la LOAPA. El Govern està esperant els informes dels serveis jurídics de la Generalitat i del Consell de Garanties Estatutàries però avisa que hi ha la possibilitat de plantejar un recurs al Tribunal Constitucional. Pel conseller, la Moncloa ha travessat una “línia vermella” aprovant el decret llei, que ha comparat amb la ‘Llei Corcuera’, que permetia a les forces de seguretat entrar en una propietat privada sense ordre judicial. “Ara ens trobem amb la ‘llei Sánchez’, la llei de la puntada de peu al servidor sense una ordre judicial agafant-se a àmbits tan ambigus com l’ordre públic”, ha dit.

Publicitat

El titular de Polítiques Digitals ha assegurat que el Govern buscarà la complicitat de governs com el basc per engegar un “font comú” que permeti evitar la convalidació del decret-llei. Alhora, el conseller ha exigit una resposta per part de les autoritats de la Unió Europea (UE) en considerar que la normativa xoca de “forma frontal” amb el concepte d’Internet lliure recollit a les directives europees.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca