Cultura suspèn la mostra ’55 Urnes per la Llibertat’ a Tortosa per ordre de la Junta Electoral i la perllongarà després

L'àrbitre de les eleccions desestima les al·legacions per mantenir oberta l'exposició i obliga a tancar-la

Publicitat

El Departament de Cultura ha suspès la mostra ’55 Urnes per la Llibertat’ a Tortosa acatant l’ordre de la Junta Electoral Provincial de Tarragona però la perllongarà després de la campanya, segons ha informat el Govern. La mostra s’exhibia al Palau Oliver de Boteller, seu dels serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre. L’exposició s’ha hagut de tancar després que la Junta hagi desestimat el recurs de Cultura per evitar el tancament. L’àrbitre electoral considera que l’activitat presenta una “simbologia identificable amb alguna de les candidatures que concorren a les eleccions” i que es troba ubicada en un edifici que pertany a la Generalitat.

En les seves al·legacions, el Departament de Cultura assenyalava que l’exposició ’55 urnes per la llibertat’ és un projecte que neix d’una iniciativa del Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà que va demanar a 55 artistes que amb la seva creació fessin visible un crit i un compromís en defensa de la llibertat i la democràcia.

Per aquest motiu, recordava que no es tracta d’una exposició creada, ni projectada, ni comissariada pel Departament de Cultura, que només ha cedit un espai al Palau Oliver Boteller de Tortosa per a la seva ubicació.

L’exposició es troba en règim d’itinerància per diferents municipis des de l’any 2018, per la qual cosa no ha estat inaugurada durant el període electoral.

Publicitat

L’exposició va començar l’estada a Tortosa el 20 de setembre i s’hi havia d’estar fins al pròxim 8 de novembre. Aquesta data es retardarà a causa de la decisió de la Junta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes