El jovent ens hem plantat

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els joves ens hem plantat. I és que, arran de l’esclat de la crisi econòmica, ens hem vist obligats a canalitzar les frustracions de la realitat a la qual ens ha abocat aquest sistema capitalista.

Vivim sotmesos a una espiral de precarietat. Som la primera generació després de la Guerra Civil que viurem per sota del llindar econòmic dels nostres pares i mares. No se’ns ofereix cap estabilitat laboral i la taxa d’atur juvenil no acaba de baixar. Volem emancipar-nos, però no podem a conseqüència dels preus desorbitats. I, estudiar ens suposa una inversió econòmica.

Tanmateix, hem de veure com estan destruint el nostre planeta, com els grans poders polítics miren cap a una altra banda quan moren persones a les aigües del Mediterrani i com dia rere dia a les dones se’ns assassina.

Som els joves que vam sortir a votar l’1 d’octubre de 2017 per decidir sobre el nostre futur. Som els que, juntament amb les nostres àvies, vam protegir les urnes i els que ens vam protegir de la violència policial i estatal d’aquell dia.

Fa temps que estem cridant ben fort i reclamant canvis, però són molt pocs els que ens escolten.

I davant de tot això, el passat 14 d’octubre amb la sentència de les nostres preses i presos polítics hem vist com l’Estat espanyol no té cap mena de projecte per Catalunya. A banda de la repressió, és clar.

Una repressió que ha deixat entre 9 i 13 anys de presó pels qui van fer possible el dret a l’autodeterminació. Nou persones detingudes i empresonades de matinada. Més de dues-centes persones detingudes per manifestar aquesta injustícia. Més de 25 persones en presó preventiva i de manera arbitrària. Tres joves migrats en fase d’expulsió. Més de 600 ferits i quatre ulls perduts per bales de goma.

- Publicitat -

Aquesta és una realitat molt impròpia d’un Estat democràtic. És per això que davant la vulneració de tots aquests drets, la criminalització de jovent per mobilitzar-nos i la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat el nostre lliure exercici dels drets socials, civils i polítics, els joves hem dit prou i hem ocupat de tendes la plaça Universitat.

És una ocupació que pretén exigir un futur digne. Fa temps que es parla de nosaltres, però ningú ens pregunta i ara, des de la mobilització permanent, hem alçat la veu.
Els i les joves volem que acabi la repressió policial i judicial que hi ha contra el nostre col·lectiu, que l’únic que busca és atemorir-nos quan sortim als carrers a defensar els nostres drets i llibertats.

Volem que es garanteixin els nostres drets polítics i civils. I que tot allò que va començar a la política no acabi als tribunals.

I exigim un futur digne per la nostra generació. Que va des de l’accés a l’habitatge fins a aturar l’emergència climàtica, passant per garantir la igualtat real entre dones i homes i la fi de discriminacions a qualsevol dels col·lectius minoritaris.

Són centenars de tendes plenes de joves que hi estaran indefinidament per denunciar la repressió que rep Catalunya, el retrocés que vivim els joves i exigir l’alliberament dels i les preses polítiques.

La Generació 14 d’octubre ha nascut per aturar tot allò que ens oprimeix i demanar un futur digne. Ha nascut per exigir la fi de la repressió, l’autodeterminació i l’amnistia.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca