El governador del Banc d’Hongria diu que l’euro va ser “un error estratègic” i reclama sortir d’aquesta “trampa”

Budapest està obligat a adoptar la moneda però Gyorgy Matolcsy creu que la majoria de l'Eurozona estava millor abans

Publicitat

El governador del Banc d’Hongria, Gyorgy Matolcsy, assegura en un article al ‘Financial Times’ que la creació de l’euro va ser “un error estratègic” i reclama un mecanisme per sortir de l’Eurozona. Matolcsy defensa que la majoria de països amb la moneda única estaven millor abans de l’adopció de l’euro. “Ha arribat el moment de buscar una sortida de la trampa euro”, afirmar el responsable del banc central d’Hongria, un país que encara no ha adoptat la moneda única, però que està obligat a fer-ho en el futur. Matolcsy considera que l’euro no compta els pilars bàsics d’una “moneda global d’èxit” i acusa França d’estar darrere d’aquesta “mala decisió”.

Un total de 19 estats membre de la Unió Europea han adoptat l’euro, creat el 1999 com a moneda oficial. Per contra, 7 països del bloc, entre els quals hi ha Hongria, encara no han fet el pas a l’espera de complir amb els criteris econòmics apropiats, si bé hi estan obligats des de la seva entrada a la UE. Dinamarca i el Regne Unit van acordar amb Brussel·les la seva exclusió de l’Eurozona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca