Lyona reivindica en la seva nova novel·la gràfica “recuperar el plaer femení”

Ara projecta un llibre il·lustrat per a nens escrit per una sexòloga

Publicitat

La il·lustradora Lyona reivindica la necessitat de “recuperar el plaer femení” en la novel·la gràfica ‘Sex-oh! Mi revolución sexual’ (Random Comics), que és també una pinzellada d’educació sexual, ha dit en una entrevista d’Europa Press.

Les seves vinyetes aspiren a recuperar aquest plaer que considera arrabassat durant segles d’història i que moltes dones continuen desconeixent: “És el més natural del món. No hi ha cosa més natural. Com pot ser que sigui encara una cosa tan fosca?”.

Per a ella, durant tota la història “ha interessat bastant que la dona no conegués aquest plaer perquè no s’independitzés” i fos submissa a l’home, donant lloc a una repressió històrica, ha afegit.

“Les bruixes eren dones que coneixien molt el seu cos. Eren les que més medicina sobre la dona coneixien”, segons Lyona, que les defineix com a independents i sexualment lliures, per la qual cosa el sistema va anar a per elles, explica.

Publicitat

L’autora lamenta que a les dones només se’ls ha ensenyat a anar amb compte davant embarassos i contagis, i no a gaudir del plaer, així que aspira a naturalitzar el plaer amb aquesta novel·la gràfica que està protagonitzada per la seva álter ego en dibuixos.

“Tot el que faig és molt autobiogràfic. No em sento honesta si no m’ha passat”, segons l’autora, que aspira a pal·liar el desconeixement brutal que tenen les lectores, afirma.

Regal dels 40

Com a germen de la novel·la, ha explicat que en complir els 40 li van regalar una joguina sexual i en compartir-ho a xarxes socials va rebre multitud de missatges de dones amb dubtes sobre l’adequació del seu ús: “Em vaig quedar alucinada perquè vaig pensar que hi havia coses que estaven superades”.

Entre els qui li expressaven dubtes hi havia tant nenes de 19 com a dones de 40, i va arribar a la conclusió que costa molt parlar amb normalitat i que fa falta trencar tabús.

L’autora va fer una investigació entorn del plaer femení i es va adonar-se’n que “no conta per res”, trobant-se amb situacions absurdes i prejudicis que rebaixen la dona a la categoria de recipient, ha dit.

“He tingut la sensació de que els tios van molt a la seva i tu estàs allí per complaure”, ha relatat l’autora, que considera necessari canviar la idea que el placer primordial és el masculí.

El seu proper projecte també versarà sobre sexualitat però en aquest cas serà un llibre il·lustrat per a nens, escrit per una sexòloga per intentar “com més aviat millor, naturalitzar el tema”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes