Barcelona destina 4,2 milions de la taxa turística a l’impacte del sector a la ciutat

S'invertiran 1,8 milions al Pla de Millora d'Estiu de l'oferta de busos

Publicitat

La Comissió de Govern de Barcelona ha aprovat destinar 4.228.198,02 milions d’euros provinents de l’Impost sobre les estades en establiments turístics (Ieet) a un paquet de set projectes de reforç del transport públic, fomentar la cultura i la millora de l’espai públic.

En un comunicat, l’Ajuntament ha concretat que s’invertiran 1,8 milions al Pla de Millora d’Estiu de l’oferta de busos; 2,67 milions per al servei d’agents cívics en punts de gran afluència turística, i 12.000 euros en intèrprets i traductors per a les oficines de denúncies de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella.

També va destinar 181.089 euros al projecte ‘El Paral·lel: una destinació de cultura i els arts’; la primera fase de l’arranjament de la drecera de Vallvidrera (34.154,86 euros); la senyalització del Centre de Natura Ca Soler de Collserola (6.161,37 euros) i una intervenció artística anomenada ‘Pintem murs de la Casa Bech’ (6.161,37 euros).

El ple municipal de setembre va acordar reclamar la Generalitat per modificar la llei de l’Impost sobre estades en establiments turístics per habilitar a l’Ajuntament a recaptar un recàrrec per a les estades de la ciutat i el desembarcament de creuers en els seus ports, que se sumaria al allò que recapta la Generalitat.

Publicitat

Arran de la proposta, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives ha iniciat un diàleg paral·lel amb el sector per establir les possibilitats d’aquest recàrrec, una vegada el Parlament doni llum verda a la creació d’aquest recàrrec, que també preveu destinar el recaptat a millorar el control dels habitatges turístics de la ciutat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca