Puigdemont retrata el servilisme dels repressors amb el “Borbó que va gosar reprimir-nos”

"Dels noms dels repressors no en quedarà res més que el record fosc i tenebrós de ser servils súbdits de l'últim Borbó que va gosar reprimir els catalans"

Publicitat

“Dels noms dels repressors no en quedarà res més que el record fosc i tenebrós de ser servils súbdits de l’últim Borbó que va gosar reprimir els catalans”. Amb aquesta frase contundent Carles Puigdemont ha conclòs la seva intervenció -per videoconferència en directe des de Bèlgica- al míting de JxCat a l’esplanada de Lledoners (Bages), aquest divendres al vespre. L’expresident ha asseverat que cada vegada més gent s’adona que “Espanya és un problema per la democràcia europea”, i ha comparat l’Estat amb Turquia i Xina. Al seu torn, la cap de llista de JxCat al 10-N per Barcelona, Laura Borràs, ha demanat no oblidar que els “presos polítics” no poden continuar amb les seves vides.

Puigdemont ha recordat que ara fa dos anys que part del Govern “legítim” va entrar a la presó: “Ningú no sabia què ens esperaria, però érem conscients que l’Estat havia deixat anar de manera desfermada la fera de la repressió”. L’expresident ha afegit que, des d’aleshores, s’ha recordat el nom dels presos arreu del món i cada dia, per recordar “la injustícia que perseguirà per sempre l’Estat “.

En aquest sentit, Puigdemont ha asseverat que passaran els anys i es continuarà dient el nom dels presos “amb orgull”. Després ha afegit que, d’altra banda, dels noms dels “repressors” de la política, dels poders econòmics, i els mitjans que han posat la seva “biografia” al servei de les condemnes del Suprem, no en quedarà “res més” que el record “fosc i tenebrós” de ser “servils súbdits de l’últim Borbó que va gosar reprimir els catalans”.

Puigdemont també ha opinat que, en aquests dos anys, Espanya ha “preferit” assemblar-se a Turquia o la Xina, que no pas a les democràcies europees com l’alemanya, que -tal com ha recordat- la seva justícia ha dictaminat que no hi havia ni rebel·lió ni sedició en la seva causa. Finalment, Borràs ha centrat la seva intervenció en citar frases de tots els nou presos i preses independentistes.

Publicitat

El míting ha comptat amb la presència dels consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró, a més de candidats de JxCat al Congrés i Senat, i de la JNC. L’anomenat Joan Bonanit ha clos l’acte.

Abans de començar el míting de campanya, Borràs ha conversat amb membres dels CDR a l’esplanada de Lledoners. Segons ha explicat a la premsa de manera informal, la xerrada amb el col·lectiu ha estat respectuosa i amistosa. Uns 20 activistes dels CDR han mostrat cartells on s’hi podia llegir “Vergonya de polítics” i “Estratègia unitària”. Quan ha pujat a l’escenari, la candidata de JxCat ha agraït als CDR que retiressin la pancarta “per respecte als presos polítics”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca