Sánchez obvia Catalunya

El líder del PSOE assegura que tots els seus contrincants, des de Vox a l’independentisme, volen un govern dèbil

Publicitat

El candidat del PSOE a les eleccions del 10-N, Pedro Sánchez, ha obert aquest dijous la campanya electoral en un acte a Sevilla on ha demanat una gran mobilització per superar als que volen el “bloqueig” i donar suport “a l’únic partit polític que pot garantir un govern fort”, que al seu entendre és el PSOE. “No hi pot haver ni un vot que es quedi a casa o que es perdi en altres formacions polítiques”, i “qui vulgui desbloquejar la situació el 10-N que voti PSOE”, ha afirmat. Segons Sánchez, “la dreta somnia amb el ‘no votaran'”, però l’únic projecte polític “dels independentistes, de la dreta, de l’ultradreta i potser del senyor Iglesias és que el PSOE no obtingui una rotunda victòria el 10-N perquè hi hagi un govern fort al nostre país”. Segons Sánchez, “Espanya necessita un govern amb estabilitat per poder afrontar els desafiaments i amenaces amb garanties durant els pròxims quatre anys”.

El PSOE ha situat com a principal objectiu d’aquest inici de campanya combatre l’abstenció del seu electorat. Sánchez ha evitat parlar –com sí que havia fet en els últims dies- de Catalunya. A Sevilla no hi ha hagut les habituals al·lusions al president de la Generalitat, Quim Torra, ni al que qualifica de “conflicte de convivència” a Catalunya, només una menció genèrica a l’independentisme com un dels actors que –juntament a les forces de l’oposició- busquen un govern “dèbil”.

“La dreta somnia amb el ‘no votaran’”

El líder del PSOE ha demanat als votants progressistes que no es refiïn d’enquestes com les que han aparegut en els últims dies (el CIS li donava 150 escons), perquè les eleccions “es guanyen a les urnes, no a les enquestes”. “La dreta somnia amb el ‘no votaran’, i nosaltres votarem bé i votarem al Partit Socialista”, ha sentenciat, perquè “si volem desbloquejar la situació política al nostre país i que hi hagi un govern que pugui donar resposta als desafiaments”, ha dit, “cada vot conta”.

Publicitat

L’acte, on també han intervingut la ministra María Jesús Montero i la líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz, ha començat amb una intervenció de la secretària general del PSOE a Sevilla, Verónica Pérez, que va tenir un paper durant la jornada del 29 de setembre del 2016, quan Pedro Sánchez va haver de dimitir com a secretari general del PSOE per negar-se a abstenir-se a la investidura de Mariano Rajoy.

Pérez, que avui ha donat les “gràcies” a Sánchez per “la dignitat” que li ha donat al partit, era presidenta de la Mesa del Comitè Federal aquella tarda en què –en plena onada dels barons contra el secretari general del PSOE- es va declarar davant els mitjans com “l’única autoritat del PSOE”. Aquest dijous ha criticat els que “es diuen d’esquerres però que només serveixen la dreta quan arriba l’hora de la veritat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca