Moviment de JxCat per boicotejar la visita del rei a Barcelona

Presenta un recurs a la Junta Electoral perquè Felip VI ajorni la visita de dilluns a Barcelona per després del 10-N

Publicitat

JxCat ha presentat un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona on demana que s’ajorni la visita del rei espanyol i tota la Casa Reial a Barcelona, prevista per a dilluns que ve, per a després de la campanya del 10-N. JxCat entén que l’acte de Felip VI “influirà de forma clara” l’orientació del vot. La candidatura independentista considera que, després del discurs del 3-O de 2017, el monarca “ha abandonat la neutralitat política”. JxCat assevera que la visita del monarca espanyol beneficiarà els partits constitucionalistes que es presenten al 10-N. El rei espanyol assisteix -amb la reina Letícia i les infantes- al lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

JxCat sosté que Felip VI en tots els seus discursos fa una “lloança” de les fites aconseguides per l’Estat, d’ençà de l’aprovació de la Constitució espanyola de 1978.

JxCat afegeix al recurs que, si no s’ajorna la visita del rei i la Casa Reial, se’ls requereixi perquè limitin la seva actuació a l’estricte lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona als guardonats, “sense que en les seves intervencions puguin fer valoracions o consideracions que puguin atemptar contra l’obligada imparcialitat que han de mantenir”.

Així, la candidatura de Borràs reclama a la Junta Provincial de Barcelona que garanteixi que el procés electoral es desenvolupi “amb compliment dels principis d’imparcialitat, objectivitat, igualtat entre els actors electorals i transparència”.

Publicitat

Protestes contra Felip VI

Des de fa dies els CDR preparen diverses protestes per la visita del rei espanyol a Barcelona. La CUP, Arran, el Sindicat d’Estudiants i el SEPC han convocat a “bloquejar” l’acte de Felip VI amb una concentració davant el mateix Palau de Congressos (dilluns 4 a les 16 hores). Al seu torn, ANC i Pícnic per la República han cridat a fer saber al monarca que “Catalunya no té rei”, sense haver anunciat encara cap acció concreta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca