Torra adverteix a Sánchez: “el (seu) silenci supera els límits que qualsevol demòcrata pot acceptar”

El president reitera que s'investigaran les actuacions dels Mossos per imatges que "no han agradat" i diu que tots els consellers del Govern, també Buch, tenen la seva confiança

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit que el “silenci” del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “ja supera els límits que qualsevol demòcrata pot acceptar” i ha avisat que “el món està veient aquest silenci”. L’endemà que Sánchez hagi visitat de nou Catalunya per fer el darrer acte de pre-campanya a Viladecans, Torra ha criticat que faci “bromes” sobre les trucades que no li respon. “Cal recordar que el qui truca és el president de Catalunya, i que en aquests moments no segui a taula per parlar és una irresponsabilitat monumental, absoluta i colossal que recau sobre ell”. En una atenció a la premsa, Torra ha lamentat que ell el truca “periòdicament” i Sánchez no respon: “No voler enfrontar-se al conflicte polític que viu Catalunya és una irresponsabilitat increïble”, ha etzibat.

Publicitat

En un altre ordre de qüestions, preguntat pel conseller d’Interior, Miquel Buch, Torra ha insistit que s’està fent una investigació “gran” i que “totes les conductes que no hagin estat dins dels protocols seran investigades”. A més, ha garantit que s’informarà “amb total transparència” de tots els expedients perquè “les imatges no han agradat”, tampoc dins de mateix cos, i per això ha reiterat que cal “esclarir-ho”. D’altra banda, preguntat sobre si manté la confiança en Buch, Torra ha dit que tots els consellers del Govern la tenen.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes