La Fiscalia vol caçar a Comín, Ponsatí i Puig

L'òrgan de l'Estat vol que es reactivin les ordres de detenció

Publicitat

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha emès un informe en què sol·licita que es reactivin les ordres europees i internacionals de detenció contra els exconsellers de la Generalitat Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig, tots tres processats en relació amb el procés independentista i residents a l’estranger des de la tardor del 2017.

En el cas de Ponsatí i Comín, residents a Escòcia i Bèlgica respectivament, la Fiscalia demana a l’instructor de la causa, Pablo Llarena, que emeti una altra euroordre pels delictes de sedició i malversació, en línia amb la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat altres membres del Govern pels fets que van tenir lloc a Catalunya la tardor del 2017.

En el cas de Lluís Puig, el Ministeri Públic demana que la detenció s’efectuï per delictes de desobediència i malversació, en línia amb la mateixa sentència.

“L’emissió d’aquesta nova reclamació, després del dictat de la sentència, permet ajustar de manera exacta l’ordre internacional de detenció i l’euroordre als fets i títols d’imputació que s’han establert en la sentència ferma del Tribunal Suprem”, diu l’escrit de la Fiscalia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes