Els llibres ‘Galeries d’art a Catalunya’ i ‘Aurea Dicta’, de Miquel Barceló, premiats pel Ministeri de Cultura

El govern espanyol dona a conèixer els guardons als Llibres Millor Editats del 2018

El Ministeri de Cultura ha donat a conèixer aquest dimecres els guardons als Llibres Millor Editats del 2018, entre els quals hi ha ‘Galeries d’art a Catalunya’ de diversos autors i editat per la Generalitat, que ha rebut el primer premi en la categoria de Llibres d’art, i ‘Aurea Dicta’, de Miquel Barceló, que també ha rebut el primer premi en la categoria de Llibres de bibliofília. En l’apartat de Llibres Facsímils, el primer premi ha estat per ‘Apócrifo de Avellaneda’, d’Alonso Fernández de Avellaneda, editat per la barcelonina Millennium Liber. El jurat ha valorat 145 obres en les categories d’Art, Bibliofília, Facsímils, Infantils i Juvenils, i Obres Generals i de Divulgació. Els guardons no tenen dotació econòmica i el seu objectiu és reconèixer i estimular el treball de les editorials en l’edició de llibres i obres.

Publicitat

En la categoria de Llibres d’art, el primer premi ha estat per les ‘Galeries d’art a Catalunya’, de diversos autors i editat per la Generalitat de Catalunya; el segon premi per ‘América, tierra de jinetes. Del charro al gaucho. Siglos XIX-XXI’, de diversos autors editat per Turner Publicaciones i el tercer premi, per ‘Santa María la Mayor’ de diversos autors editat també per Turner Publicaciones.

En la categoria de Llibres de Bibliofília, el primer premi ha estat per ‘Aurea Dicta’, de Miquel Barceló amb il·lustracions del mateix Barceló i editat per Editorial Alpha; el segon premi per ‘La Alhambra, belleza eterna’, de Javier Macpherson editat per Legado Gráfico; el tercer, per ‘ADN Cervantes’, de Felipe Alarcón Echenique i Miguel Fernando Gómez Vozmediano editat per l’editorial barcelonina Millennium Liber.

Millennium Liber

En l’apartat de Llibres Facsímils, el primer premi ha estat per ‘Apócrifo de Avellaneda’, d’Alonso Fernández de Avellaneda, editat també per Millennium Liber; el segon, per ‘Manuscrito de Villard de Honnecourt’, de Villard de Honnecourt, editat per Siloé, Arte y Bibliofilia, i el tercer per ‘La limpieza no manchada’ de Lope Félix de Vega i Carpio, editat per la Universitat de Salamanca.

En la categoria de Llibres infantils i juvenils, ‘Cándido y los demás’, de Fran González Tenorio de Kalandraka Editora ha rebut el primer premi; ‘El libro del futuro’, de Joana Carro i César Sánchez, el segon; i ‘Cara de velocidad’, de Margarita Tojo Fernández, el tercer.

Pel que fa a les obres generals i de divulgació, el primer premi és per ‘Preferiría ser amada’, d’Emily Dickinson de Nórdica Libros; el segon, per ‘Dispájaro’, de Rubén Tejerina de Copelia Ediciones, i el tercer, per ‘Black & Tan. Un viaje ilustrado a los orígenes del Jazz’, de Miguel Calero de Publicaciones Ilustradas TTT.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca