Els llibres ‘Galeries d’art a Catalunya’ i ‘Aurea Dicta’, de Miquel Barceló, premiats pel Ministeri de Cultura

El govern espanyol dona a conèixer els guardons als Llibres Millor Editats del 2018

El Ministeri de Cultura ha donat a conèixer aquest dimecres els guardons als Llibres Millor Editats del 2018, entre els quals hi ha ‘Galeries d’art a Catalunya’ de diversos autors i editat per la Generalitat, que ha rebut el primer premi en la categoria de Llibres d’art, i ‘Aurea Dicta’, de Miquel Barceló, que també ha rebut el primer premi en la categoria de Llibres de bibliofília. En l’apartat de Llibres Facsímils, el primer premi ha estat per ‘Apócrifo de Avellaneda’, d’Alonso Fernández de Avellaneda, editat per la barcelonina Millennium Liber. El jurat ha valorat 145 obres en les categories d’Art, Bibliofília, Facsímils, Infantils i Juvenils, i Obres Generals i de Divulgació. Els guardons no tenen dotació econòmica i el seu objectiu és reconèixer i estimular el treball de les editorials en l’edició de llibres i obres.

Publicitat

En la categoria de Llibres d’art, el primer premi ha estat per les ‘Galeries d’art a Catalunya’, de diversos autors i editat per la Generalitat de Catalunya; el segon premi per ‘América, tierra de jinetes. Del charro al gaucho. Siglos XIX-XXI’, de diversos autors editat per Turner Publicaciones i el tercer premi, per ‘Santa María la Mayor’ de diversos autors editat també per Turner Publicaciones.

En la categoria de Llibres de Bibliofília, el primer premi ha estat per ‘Aurea Dicta’, de Miquel Barceló amb il·lustracions del mateix Barceló i editat per Editorial Alpha; el segon premi per ‘La Alhambra, belleza eterna’, de Javier Macpherson editat per Legado Gráfico; el tercer, per ‘ADN Cervantes’, de Felipe Alarcón Echenique i Miguel Fernando Gómez Vozmediano editat per l’editorial barcelonina Millennium Liber.

Millennium Liber

En l’apartat de Llibres Facsímils, el primer premi ha estat per ‘Apócrifo de Avellaneda’, d’Alonso Fernández de Avellaneda, editat també per Millennium Liber; el segon, per ‘Manuscrito de Villard de Honnecourt’, de Villard de Honnecourt, editat per Siloé, Arte y Bibliofilia, i el tercer per ‘La limpieza no manchada’ de Lope Félix de Vega i Carpio, editat per la Universitat de Salamanca.

En la categoria de Llibres infantils i juvenils, ‘Cándido y los demás’, de Fran González Tenorio de Kalandraka Editora ha rebut el primer premi; ‘El libro del futuro’, de Joana Carro i César Sánchez, el segon; i ‘Cara de velocidad’, de Margarita Tojo Fernández, el tercer.

Pel que fa a les obres generals i de divulgació, el primer premi és per ‘Preferiría ser amada’, d’Emily Dickinson de Nórdica Libros; el segon, per ‘Dispájaro’, de Rubén Tejerina de Copelia Ediciones, i el tercer, per ‘Black & Tan. Un viaje ilustrado a los orígenes del Jazz’, de Miguel Calero de Publicaciones Ilustradas TTT.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes