Aragonès creu que l’Estat només seurà a negociar si el 10-N hi ha una “victòria clara de l’independentisme”

El vicepresident català alerta que “Catalunya no pot ser l’excusa per justificar una coalició del PSOE i el PP”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, creu que l’estat espanyol només estarà disposat a dialogar si el 10-N l’independentisme guanya per “àmplia majoria”. Aragonès ha insistit en la necessitat d’un diàleg amb el govern espanyol tot i reconèixer que avui “és més difícil que fa uns mesos” perquè creu que l’independentisme es troba ara davant d’un Pedro Sánchez “més nacionalista que mai” que el que està fent és “alimentar el conflicte amb Catalunya per justificar una coalició amb el PP” després de les eleccions generals del 10-N. Per això, Aragonès ha fet una crida als votants independentistes a “desmentir” Sánchez que va dir, després de conèixer la sentència, que “el projecte de la independència havia fracassat”.

Publicitat

El vicepresident del Govern ho ha dit aquest dijous en una trobada organitzada per Fòrum Europa a l’Hotel Palace de Barcelona, en què també hi ha assistit un gran nombre de consellers del Govern.

A poques hores de l’inici de la campanya electoral per a les eleccions generals, Aragonès ha lamentat que el PSOE de Pedro Sánchez ara “no vulgui dialogar” i prefereixi “alimentar el conflicte amb Catalunya”. El vicepresident català creu que Sánchez té ara aquesta posició per “justificar una coalició d’estat amb el PP” després de les eleccions generals del 10 de novembre. En aquest sentit, ha manifestat que “Catalunya no pot ser l’excusa” per tirar endavant el pacte amb els populars.

El dirigent republicà ha avisat que la solució al “problema polític” que hi ha a Espanya “no pot esperar més” i que si els dirigents no s’asseuen a dialogar “corre el risc d’enquistar-se”. “Que agafi el telèfon qui l’hagi d’agafar”, ha dit en clara referència a les trucades del president Quim Torra a Pedro Sánchez. Per això, ha volgut fer una crida a “tot l’independentisme” a provocar a una “victòria clara” el 10N perquè considera que és “l’única manera de forçar el PSOE i l’Estat a seure i negociar”.

Sobre la suspensió, aquest dimecres, del pla exterior de la Generalitat per part del Tribunal Constitucional, Aragonès ha dit que “és una mostra més de la voluntat recentralizadora de l’Estat” i ha trobat “absurd” que la Generalitat no pugui “coordinar-se entre els propis departaments”. Per això ha deixat clar que “no deixaran de fer l’acció exterior” que plantejava el pla que comanda el conseller Alfred Bosch.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca