La Guàrdia Civil insta a bloquejar l’app del Tsunami per organització criminal

GitHub denuncia un "nou pas repressiu de l'Estat equiparant llibertat d'expressió i dret a protesta amb terrorisme"

L’empresa Github ha fet públic un requeriment de la Guàrdia Civil que insta a bloquejar l’aplicació del Tsunami Democràtic perquè es tracta d’una organització “que impulsa a la comissió d’atacs terroristes”. La companyia ha publicat en la seva pàgina web l’escrit, que recorda que l’Audiència Nacional està portant a terme una investigació al respecte i adjunta una ordre judicial amb el requeriment. Tsunami Democràtic ha denunciat un “nou pas repressiu de l’Estat equiparant la llibertat d’expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme”. Fonts del Ministeri de l’Interior han confirmat que l’Audiència Nacional va demanar a la Guàrdia Civil que instés Microsoft a tancar l’accés del Tsunami a la plataforma Github. Es va enviar la setmana passada i el dissabte es va executar, afegeixen les mateixes fonts.

Publicitat

“L’objectiu principal de Tsunami Democràtic és coordinar aquests disturbis i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible”, apunta l’escrit publicat per Github. Per tot plegat, sol·licita la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació oberta per l’Audiència Nacional.

Fonts jurídiques van confirmar fa dues setmanes que l’Audiència nacional investiga el Tsunami Democràtic per un delicte de terrorisme i que el jutge instructor ha ordenat el tancament dels webs de l’organització.

El Tsunami Democràtic ha assegurat que l’aplicació es pot continuar descarregant a través de Telegram.

Un portaveu de Github ha explicat a l’ACN que de tant en tant reben requeriments dels governs per retirar continguts que han estat identificats com a il·legals. Tot i que l’empresa no sempre està d’acord amb la normativa, continuen les mateixes fonts, bloquegen el contingut si reben una petició vàlida d’un govern oficial. Ara bé, publiquen l’escrit per una qüestió de “transparència”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes