eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El parlament del Quebec expressa “preocupació” per les condemnes “molt severes” contra els líders independentistes

  La cambra aprova una moció que deplora "l'escalada de tensió i l'augment de la violència a Catalunya"

  El parlament del Quebec ha expressat en una resolució la seva “preocupació” per les condemnes “molt severes” contra els líders independentistes en “un estat democràtic europeu”. La cambra quebequesa ha aprovat una moció que deplora “l’escalada de tensió i l’augment de la violència a Catalunya”. Si bé la setmana passada el text impulsat per Quebec Solidari no va obtenir el suport d’una majoria parlamentària, el dimarts va aconseguir la llum verda de tots els partits arran d’algunes modificacions en el document. El primer ministre del Quebec, François Legault, es va absentar de la cambra en el moment de la votació, segons informa la premsa quebequesa.

  Per exemple, en comptes de condemnar la sentència de l’1-O, la moció definitiva només ha mostrat “inquietud” per les penes de presó dels líders independentistes.

  Publicitat

  També el text inicial denunciava la “intimidació institucional i les accions violentes contra els representants electes i membres de la societat civil de Catalunya”. El partit d’esquerres independentista, Quebec Solidari, ha admès haver rebaixat el to crític de la moció per obtenir un suport majoritari.

  Crida al diàleg

  La resolució aprovada reitera la seva crida per una negociació que ajudi a trobar una “solució política, democràtica i pacífica al conflicte actual”.

  “L’Assemblea nacional apel·la igualment pel respecte als drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans de Catalunya i Espanya”, defensa el text.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca