Cs contra la inviolabilitat dels edificis universitaris

El partit taronja demana que els rectors catalans compareguin al Parlament per explicar per què s'han adherit a un manifest "ideològic"

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha explicat que el partit presentarà una iniciativa parlamentària perquè els Mossos d’Esquadra puguin entrar als campus universitaris sempre que es produeixin delictes d’amenaces, coaccions o agressions. En declaracions als periodistes des del campus del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Carrizosa ha defensat que no hi poden haver “espais d’impunitat” i ha afegit que Cs també demanarà que els rectors d’universitats catalanes compareguin al Parlament per explicar per què s’han adherit a un manifest “ideològic”.

Publicitat

Carrizosa també ha preguntat als rectors si faran concessions als alumnes que fan “xantatge” amb “violència i barricades”. “Els donaran un sistema d’avaluació diferent a la resta d’alumnes? Els premiaran amb alguna avantatge? És cert que els alumnes que estan a la presó o ferits en hospitals se’ls tornarà l’import de la matrícula? Es premiarà el xantatge dels encaputxats?”, ha preguntat dirigint-se als rectors.

El president de Cs al Parlament ha volgut manifestar el seu suport als alumnes que ahir van tenir problemes per entrar al campus de la UPF pel bloqueig dels seus accessos. I ha defensat que l’actitud dels organismes públics ha de ser de “rebuig a les coaccions” i de defensa perquè cadascú pugui fer el que vulgui. “Els que vulguin fer vaga que en facin i els que vulguin fer classe, que en facin”, ha afegit.

Pel que fa a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre el pla d’acció exterior de la Generalitat, Carrizosa ha dit que el seu partit ja va advertir que l’acció del Govern en aquest àmbit no és estatutària. En aquest sentit, ha afirmat que l’executiu català s’ha de limitar a promoure la cultura i l’economia a l’estranger i “no a parlar d’Espanya com un estat totalitari i franquista”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca