Colau lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al crític artístic Daniel Giralt-Miracle

Colau lliura la Medalla d'Or al Mèrit Cultural al crític artístic Daniel Giralt-Miracle

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dilluns la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al crític, comissari i director museístic Daniel Giralt-Miracle. L’acte ha tingut lloc al Saló de Cent de l’edifici consistorial. La glossa del guardonat l’han fet l’arquitecte Juli Capella i la catedràtica d’Història de l’Art de la UB Mireia Freixes. A l’acte també hi ha intervingut el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats. Colau ha definit Giralt-Miracle com a persona “molt estimada i valorada” com a crític i historiador de l’art però també com a “divulgador” compromès amb l’estudi del patrimoni de la ciutat. També ha dit que el guardonat té la “virtut” de saber “transmetre” i “preservar” el coneixement.

Sobre la seva tasca, Colau ha destacat l’estudi que Giralt-Miracle ha fet de figures universals com Gaudí o Dalí, així com la gestió cultural al capdavant de projectes com el MACBA o La Pedrera.

El ple del 22 de febrer passat va aprovar atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Daniel Giralt-Miracle, figura cabdal en l’expansió del coneixement sobre el patrimoni artístic barceloní del segle XX gràcies a la seva tasca com a crític, comissari i director museístic, segons s’indica des de l’Ajuntament.

També es destaca que és un “investigador de primer nivell”, i que la seva labor divulgativa ha servit perquè la ciutat “s’hagi pogut conèixer millor artísticament”, així com per “ressituar-la en el context internacional”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca