L’ANC creu que Marlaska i el govern espanyol preparen el relat per condemnar desenes de joves per terrorisme

Torna a demanar la dimissió de Buch perquè els Mossos "deixin d'estar al servei" de la repressió de l'Estat

L’ANC ha opinat que el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i el govern espanyol “estan preparant el relat necessari per aplicar la Llei antiterrorista i condemnar per terrorisme desenes de joves catalans” empresonats pels aldarulls dels últims dies. El secretariat de l’entitat s’ha reunit i ha aprovat un comunicat on torna a demanar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè els Mossos d’Esquadra “deixin d’estar al servei d’aquesta operació d’Estat, que té només com a objectiu escalar la repressió política del moviment independentista”. L’ANC ha criticat de nou la “mala praxis” dels Mossos durant els aldarulls, amb “ús excessiu de la força i càrregues indiscriminades contra gent que es manifesta de forma pacífica”. També s’ha queixat que els policies “provoquin” els manifestants per poder actuar després amb més contundència contra ells.

Publicitat

En un comunicat llegit, entre d’altres, per la seva presidenta, Elisenda Paluzie, l’ANC ha criticat que els Mossos formin part d’un dispositiu amb els cossos de l’Estat després de la seva actuació l’1-O, i que es permeti que la Policia Nacional faci detencions “irregulars, totalment mancades de garanties”. “No pot passar ni un dia més sense que es depurin responsabilitats”, ha insistit Paluzie, assenyalant de nou Buch.

“Per evitar l’aplicació de la Llei de seguretat nacional s’ha acabat danyant seriosament la confiança de la ciutadania en els Mossos”, ha lamentat l’ANC, que demana als partits que activin una comissió d’investigació al Parlament que analitzi l’actuació policial dels darrers dies.

Paluzie també ha aprofitat per recordar que per culminar el procés independentista no n’hi ha prou amb la mobilització popular, sinó que cal que els polítics estiguin determinats a arribar fins al final.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca