La Fiscalia belga demanarà dimarts que s’entregui Puigdemont per sedició i malversació, segons la seva defensa

Els advocats de Puigdemont preveuen sol·licitar un ajornament de la vista per tenir "més temps de preparar" la defensa

Publicitat

La Fiscalia belga demanarà aquest dimarts al tribunal de primera instància de Brussel·les que executi l’ordre europea de detenció i entrega (OEDE) perquè el president de la Generalitat Carles Puigdemont sigui extradit a Espanya per sedició i malversació, els dos delictes pels quals el reclama la justícia espanyola, segons han informat a Europa Press fonts de la seva defensa.

“Demanen l’extradició pels dos delictes”, ha informat a Europa Press Paul Bekaert, l’advocat belga del polític independentista, que ha indicat que la Fiscalia de Brussel·les defensa la posició del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, tot i que no aclareix quina seria l’equivalència de delictes en el sistema belga.

Les parts, que ja han tingut accés a les primeres al·legacions escrites, han estat citades aquest dimarts a partir de les 9.00 hores a la vista sobre la reactivació de l’euroordre, en una audiència a porta tancada a la Cambra del Consell de Brussel·les.

Els advocats de Puigdemont preveuen sol·licitar un ajornament de la vista per tenir “més temps de preparar” la defensa del president català, amb l’argument que amb prou feines han tingut 24 hores per estudiar el dossier i al·ludir la complexitat del cas.

Publicitat

Per això, segons Bekaert, el jutge no prendrà cap decisió sobre el fons de l’assumpte, sinó que fixarà una altra data, “probablement a començament de desembre”, per continuar la vista i que les parts puguin presentar els seus al·legats.

Puigdemont es troba en llibertat sense fiança, però subjecte a diverses condicions com tenir una residència fixa a Bèlgica i no sortir del país si no és amb autorització del jutge, a l’espera que es resolgui el seu cas.

Així ho va disposar el jutge d’instrucció davant el qual Puigdemont va haver de prestar declaració divendres passat, després de la reactivació de l’euroordre de Llarena fa una setmana.

El polític independentista es va entregar a la Policia federal belga i va quedar sota arrest fins que el jutge el va interrogar i va dictar les mesures cautelars.

Per evitar l’extradició, la defensa de Puigdemont va esgrimir que tenia immunitat com a eurodiputat però, després de consultar-ho amb el Parlament europeu, el jutge instructor va concloure que no gaudia d’aquesta protecció.

El 2017, quan l’Audiència Nacional va sol·licitar per primera vegada a Bèlgica l’entrega de Puigdemont, el Ministeri Públic belga es va decantar per complir l’extradició per tots els delictes que se l’imputaven a Espanya –inclòs els de rebel·lió i sedició– excepte el de prevaricació.

Llavors, la Fiscalia de Brussel·les va entendre que encaixaven en l’ordenament jurídic belga en les descripcions penals de “coalició de funcionaris” i “malversació de funcionaris”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca