El curt nord-americà ‘Skin’ guanya el Premi a la millor pel·lícula de la 45a edició del Filmets Badalona

La cinta és una història de violència entre un grup de neonazis i un d'afroamericans

Publicitat

‘Skin’, una producció nord-americana de 20 minuts, ha guanyat el Premi a la millor pel·lícula de la 45a edició de Filmets Badalona Film Festival. Es tracta d’un curt basat en una història real escrit i dirigit per Guy Nattiv i que ja ha guanyat l’Oscar al millor curtmetratge aquest any. ‘Skin’ explica una història de violència en què s’enfronten dos col·lectius, un de supremacistes blancs –que inicien la violència- i un d’afroamericans. El curtmetratge defensa que, un cop la violència es desferma, no és controlable per part de ningú. La cinta ’73 cows’ i l’exitós curt ‘Suc de síndria’ també han estat premiats. La gala de cloenda, la Nit de les Venus, ha convertit el Teatre Zorrilla en un cabaret on el cinema n’ha estat el protagonista.

La 45a edició de FILMETS Badalona Film Festival ha tingut lloc del 18 al 27 d’octubre a Badalona, Barcelona i Sant Boi de Llobregat, ciutat que s’ha incorporat aquest any a les seus ja històriques del festival.

Altres curts premiats

La cinta ’73 cows’ ha estat distingida amb el premi especial del jurat, una producció del Regne Unit dirigida per Alex Lockwood. Es tracta d’un documental que explica com Jay Wilde, un criador boví, té remordiments cada cop que porta les seves vaques a l’escorxador. La producció australiana ‘Nursery Rhymes’, de 5 minuts i dirigida per Tom Noakes, ha guanyat el premi a la millor direcció.

Publicitat

L’actriu Rana Alamuddin ha rebut el premi a la millor interpretació femenina pel paper que desenvolupa al ‘Bomboné’. En aquesta pel·lícula, una parella palestina recorre a una inusual manera de concepció, ja que el marit està detingut a una presó israeliana on les visites estan restringides. De la seva banda, l’actor Philip Baker Hall ha rebut el premi a la millor interpretació masculina pel seu paper al curt Dear Chickens. En aquest film, un vell tossut i una irritable adolescent es veuen obligats a compartir habitació d’hospital, i allà sorgeix una inesperada amistat.

Suc de síndria, millor producció catalana
La pel·lícula ‘Suc de síndria’, un dels grans èxits de la temporada al cinema català, ha guanyat la Venus a la millor producció catalana, dirigida per Irene Moray i interpretada per Elena Martín i Max Grosse.

En aquesta edició de FILMETS s’han projectat 251 curtmetratges en un total de 26 sessions competitives internacionals. En el marc del dia dedicat al país convidat, que enguany ha estat el Regne Unit, també hi ha hagut projeccions de curts d’Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter, a més de la presentació de curtmetratges presentats als premis Bafta. També s’han presentat dos curtmetratges de François Truffaut.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca